Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pioneer Hi-Bred SRB
  • 07.03.2019. 14:00

Kako uspešno suzbiti širokolisne korove?

Korovi uveliko mogu da smanje prinos i kvalitet uzgajane biljke. Kako bi usevi bili u što boljem stanju, potrebno ih je pravovremeno i dobro zaštititi.

Foto: Bigstockphoto/Andrey Rafael
  • 888
  • 73
  • 0

Kako se bliži dolazak toplijeg vremena, poljoprivrednici se polako pripremaju za prolećna tretiranja useva protiv korova. Korovi uveliko mogu da smanje prinos i kvalitet uzgajane biljke. Kako bi usevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i dobro zaštićeni, kompanija Dow AgroSciences VmbH donosi najbolje iz svoje ponude herbicida.

Suzbijanje širokolisnih korova

Herbicid Lancelot 450 WG, kombinovani je herbicid za suzbijanje najznačajnijih jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, kao što su palamida, prilepača, mišjakinja, gorušica i drugi.

Primenjuje se u pšenici i ječmu u dozi od 33g/ha od početka bokorenja do vidljivog drugog kolenca. Osim folijarnog, poseduje i rezidualno delovanje, što znači da ste sigurni da ćete suzbiti i korove do 3 nedelje nakon tretiranja (pakovanje - 33g za 1ha, 500g za 15ha).

Primenjuje se u pšenici i ječmu u dozi od 33g/ha od početka bokorenja do vidljivog drugog kolenca

Potrebno je spomenuti i herbicid Starane 250, koji je već neko vreme na našem tržištu. Idealan je za suzbijanje širokolisnih korova kao što su prilepača, poponac, mrtva kopriva, mišjakinja i drugih. Primenjuje se u dozi od 0,6-0,8 l/ha (u zavisnosti od stepena zakorovljenosti useva) u pšenici, ječmu, raži i zobi od početka bokorenja do pojave lista zastavičara (dugo razdoblje primene).

Za zaštitu ozime uljane repice od širokolisnih korova iz porodica glavočika, štitarki i mahunarki preporučuje se herbicid Lontrel 100 i Lontrel 300.

Svakako je preporuka da se pridržavate preporučene doze i vremena primene pojedinog herbicida, a za više informacija o prolećnom tretiranju useva protiv korova možete se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Dow AgroSciences VmbH Širokolisni korovi Lancelot 450 WG Zaštita pšenice Zaštita ječma Starane 250 Mustang Lontrel 300 Pioneer Herbicid


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer