Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce
  • 22.09.2017. 14:00

John Deere-ov AutoTrac sustav osvojio srebrnu medalju!

AutoTrac je sustav koji upravlja traktorom i međurednim kultivatorom korištenjem kamere s GPS-om za brzo i kontrolirano uništavanje korova!

  • 909
  • 179
  • 0

John Deere-ov novi integrirani AutoTrac sustav upravljanja priključcima osvojio je srebrnu medalju na sajmu Agritechnica 2017. To je sustav koji upravlja traktorom i međurednim kultivatorom korištenjem kamere s GPS-om za brzo i kontrolirano uništavanje korova.

Vremensko razdoblje za optimalnu mehaničku kontrolu usjeva je dosta ograničen. John Deere i njihova podružnica Monosem iz tog su razloga razvili aktivni, integrirani sustav kontrole priključnog stroja za međurednu obradu. Taj sustav omogućuje vrlo velike radne brzine, do 16 km/h bez oštećivanja usjeva.

Upravljanje iz kabine traktora

AutoTrac sustav za upravljanje priključcima koristi kamere na stroju pomoću kojih izračunava predviđeni put između redova. Kao dodatak, John Deere StarFire satelitski prijemnik priključen je na stroj za međurednu obradu. Kontrola upravljanja tako se postiže korištenjem RTK signala i korisna je kada su redovi biljaka nejednaki ili prekinuti.

Upravljanje priključcima putem AutoTrac sustava

Svim informacijama i postavkama pristupa se preko CommandCenter monitora u kabini traktora. Bočni pokreti kontrolirani su pomoću elektro-hidraličnih kontrola traktora. Za razliku od drugih kompleksnih sustava za pozicioniranje, ovaj sustav radi sa bočnim hidrauličnim polugama u donjem položaju, dok je gornja poluga u tri točke stalno nadzirana.

Sustav omogućuje vrlo velike radne brzine, do 16 km/h bez oštećivanja usjeva!

Sustav radi i na kosim terenima!

AutoTrac sustav za upravljanje priključcima ne radi samo u ravnim redovima, već i na kosinama i uglovima. Moguće je ispravljanje i poprečno pomicanje dijelova za okopavanje za više od 500 mm, dok dva hidraulička diska osiguravaju preciznost pri praćenju, čak i pri većim brzinama. Patentirana crtala su pričvršćena na hidrauliku traktora i apsorbiraju sile koje djeluju i na traktor i na priključni stroj.

Traktor je kontroliran na način da su i kamera i StarFire GPS prijamnik postavljeni na kabinu traktora. U hibridnom modu oba sustava se odlično nadopunjuju. Kada se koristi u kombinaciji s John Deere iTEC Pro sustavom, moguća je potpuna automatska kontrola korova.

Za više informacija obratite se tvrtki Novocommerce na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

John Deere AutoTrac Upravljanje priključcima GPS Uništavanje korova Srebrna medalja Agritechnica 2017


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰