Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dow AgroSciences
  • 20.06.2017. 18:00

Inatreq™ Active - novi fungicid za strne žitarice!

Dow AgroSciences na tržište uvodi dugo očekivani fungicid za zaštitu strnih žitarica - Inatreq™ active.

Foto: sandramatic/bigstockphoto.com, Dow Agrosciences
  • 2.040
  • 148
  • 0

Očekivani dolazak na tržište novog fungicida za žitarice, Inatreq™ Active je pred nama. Dow AgroSciences s ponosom objavljuje da je nakon više od desetljeća ova nova molekula prva koja donosi jedinstvenu novu kemiju s biokemijskim načinom djelovanja na novim ciljanim mjestima što će omogućiti dugoročnu kontrolu bolesti u žitaricama.

Inatreq je potpuno rješenje u anti rezistentnoj strategiji Septorie tritici - sive pjegavosti lista pšenice, čime je Dow AgroSciences ponudio rješenje za potrebe europskih poljoprivrednih proizvođača.

Inatreq™ active - inovativan i efikasan

Nova aktivna tvar je produkt fermentacije sastojaka iz prirode i posjeduje povoljan toksikološki profil. Kroz veliki broj poljskih pokusa, Inatreq je kontinuirano pokazao izvanredno djelovanje protiv Septorie, kao i jak učinak na hrđe i druge važne bolesti žitarica.

Inatreq-ova inovativna kemija i djelotvornost će biti važno "oruđe" u rukama farmera koji se sve više suočavaju s rezistentnosti Septoria vrsta prema trenutno dostupnim rješenjima. Inatreq je prvi član nove skupine fungicida za žitarice nazvane Pikolinamidi. Inatreq inhibira disanje gljive u mitohondrijima na mjestu vezanja Qi ubikinona u kompleksu III što je potpuno novo ciljano mjesto djelovanja za razliku od svih drugih poznatih fungicida. Najvažnije, Inatreq ne pokazuje nikakvu križnu rezistentnost na bilo koji od postojećih fungicida za žitarice, uključujući triazole, strobilurine i/ili SDH inhibitore, te će tako biti neizostavan izbor sigurnog rješenja u suzbijanju bolesti žitarica.

Dugoočekivano rješenje za bolesti strnih žitarica

Uvođenje Inatreq-a na tržište je prvi korak Dow AgroSciences-a u “robusnoj” dugoročnoj strategiji razvoja fungicidnog programa koja će proizvođačima omogućiti vidljiv napredak u kvaliteti i prinosu žitarica. Kao važan dio anti rezistentnog programa, primjena Inatreq-a će biti preporučena u kombaniciji s fungicidima drugačijeg načina djelovanja.

"Dow AgroSciences je ponosan što ulazi na europsko tržište žitarica s tako jakim proizvodom. Naša ambicija je da postanemo partner od povjerenja na tom tržištu. Posvećeni smo pronalaženju potpuno novih rješenja za poljoprivredne proizvođače koja se razlikuju u načinu djelovanja od danas dostupnih tehnologija. Uvjereni smo da će za proizvođače, Inatreq biti dugoočekivano rješenje za bolesti žitarica", rekao je David Hindes, Dow AgroSciences’ Global Business Leader za fungicide.

Inatreq je rezultat višegodišnjeg istraživanja u Dow AgroSciences, fokusiranog na pružanje novih rješenja za izazove s kojima se susreću proizvođači na globalnoj razini, uključujući i sve veći problem suzbijanja Septoria vrsta u pšenici. Obzirom na sve veća zakonodavna ograničenja u području sredstava za zaštitu bilja, kao i porast rezistentnosti Septoria vrsta, Dow AgroSciences dolazi s novim rješenjem u pravom trenutku.

Kompanija je predala EU registracijski dosje u prosincu 2014. godine i očekuje odobrenje aktivne tvari tijekom 2018. godine, te prvu primjenu u proizvodnji tijekom 2019. Ili 2020. godine.

Napomena:

Inatreq™ active trenutno nije registriran i ne nalazi se u prodaji. Ovo nije ponuda za prodaju.

Dokumentacija za registraciju je predana Europskoj Uniji u prosincu 2014. godine.

Ovaj edukativni materijal služi isključivo za informativnu svrhu i nije mu namjera bilo kakva promocija s ciljem prodaje proizvoda.

Za više informacija o proizvodu, obratite se tvrtki Dow AgroSciences na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: sandramatic/bigstockphoto.com, Dow Agrosciences


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Tagovi

Pšenica Zaštita Fungicid Dow AgroSciences Strne žitarice Inatreq Active


Partner

Dow AgroSciences RH

Ulica Petra Hektorovića 2, Zagreb, Hrvatska
tel: (0)99 / 47 - 01 - 010, e-mail: afranjic@dow.com web: http://www.dowagro.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]