Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 07.08.2018. 10:30

I ove godine preko 5 t/ha s KWS hibridima uljane repice!

Kao tržišni lider u Republici Hrvatskoj u proizvodnji uljane repice, tvrtka KWS je svojom genetikom, informacijama i savjetima doprinijela povećanju interesa, ali također i značajnom povećanju proizvodnje po jedinici površine. Uvjerite se rezultatima pokusa koje vam donosimo.

Foto: KWS
  • 2.280
  • 239
  • 0

Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo velikoga povećanja površina pod usjevom uljane repice na proizvodnim površinama u Republici Hrvatskoj. Ovaj trend osobito je prisutan u onim proizvodnim područjima u kojima tradicionalno nismo uzgajali ovu kulturu. Vrlo stabilne višegodišnje cijene merkantile ove kulture, izuzetno dobro mikroklimatsko uzgojno područje za ovu uljaricu, kao i vrlo pogodna kultura u plodoredu, zasigurno su osnovni razlozi što je ova kultura postala vrlo zanimljiva našim proizvođačima i zauzela četvrto mjesto prema zasijanim površinama u protekloj proizvodnoj godini.

Kao tržišni lider u Republici Hrvatskoj u proizvodnji ove kulture, tvrtka KWS je svojom genetikom, informacijama i savjetima doprinijela povećanju interesa, ali također i značajnom povećanju proizvodnje po jedinici površine te naglašavaju kako smo svjedoci da su pojedini proizvođači u proteklim godinama proizveli i preko 5 t/ha ove uljarice, što je vidljivo i iz rezultata pokusa koje Vam donosimo:

Posljednjih nekoliko godina hibrid Hybrirock postao je sinonim za proizvodnju uljane repice i gotovo nezaobilazan izbor gotovo svakoga proizvođača. Ponudom najnovije generacije hibrida, tvrtka KWS želi zajedno s Vama proizvođačima proizvodnju ove kulture učiniti još boljom i profitabilnijom čemu smo zajedno svjedočili posljednje dvije sezone s hibridima Alvaro KWS, Factor KWS i Umberto KWS.

Za predstojeću sezonu pripremili su najnoviji i prvi KWS hibrid s Clearfield načinom proizvodnje za sve one proizvođače koji imaju potrebu ovom tehnologijom dotaknuti vrh, a to je hibrid Himalaya CL. Naravno, tu su hibridi uljane repice koji se nalaze još u fazi ispitivanja i pojaviti će se u narednim sezonama. Više o ponudi hibrida uljane repice možete pronaći i u novom KWS katalogu.

Nadamo se da će Vam rezultati pokusne proizvodnje iz cijele Hrvatske olakšati odabir hibrida uljane repice i ove godine, a za sva dodatna pitanja tu su stručni savjetnici KWS tima.


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

KWS Uljana repica Prinos Clearfield KWS katalog


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr