Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 27.06.2022. 12:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Srbobran

Gruber LEMKEN Karat 9 - kvalitetna i otporna mašina koja ne zna za prepreke

Gruber LEMKEN Karat 9 važi za izuzetno kvalitetnu i otpornu mašinu, jednostavnu za korišćenje, koja ne zna za prepreke. Osim nenadmašivog učinka, pruža sigurnost i kvalitet u obradi zemljišta, a pritom spada u red najpovoljnijih mašina najkvalitetnijeg proizvođača.

Foto: LEMKEN
  • 915
  • 173
  • 0

Porodica Belić iz Srbobrana generacijama unazad bavi se poljoprivredom i obradom zemljišta, pa je tako i Aleksandar, po završetku srednjoškolskog obrazovanja, nastavio ovu tradiciju. Pretežno se bavi ratarstvom i na oko 250 hektara uzgaja žito, kukuruz, soju, uljanu repicu, šećernu repu i suncokret.

Želeći da unapredi svoju poljoprivrednu proizvodnju i olakša posao obrade zemljišta, Belić je pre dve godine rešio da kupi gruber LEMKEN Karat 9 i kaže da mu je to jedna od najpametnijih odluka, koja je inače zasnovana na pređašnjem dobrom i pozitivnom iskustvu sa mašinama ovog nemačkog proizvođača.

"Za LEMKEN Karat 9, radne širine tri metara, sam se najpre odlučio zbog cene, jer je to najjeftiniji gruber na tržištu kvalitetnijih proizvođača. Prethodno smo kupili isto LEMKEN gruber, manjeg radnog zahvata od oko dva i po metra, koji je opravdao naša očekivanja. Gruber Karat 9 najviše koristim posle žita za ljuštenje strnjišta, posle soje i za duboko gruberisanje za kukuruze", objašnjava Belić.

Karat intenzivni kultivator je prikladan za početnu plitku kultivaciju strništa nakon kombinovanja dubokog i intenzivnog mešanja. Pogodan je kako za male radne dubine za suzbijanje korova, tako i za veće, za popravku strukture zemljišta.

Jednako pogodan i za pliće i za dublje obrade

Gruber LEMKEN Karat 9 ima lako dostupan sistem za podešavanje dubine postavljanja, koji namešta radnu dubinu u malim razmacima od pet do 30 centimetara bez korišćenja alata.

"Što se tiče radne brzine, kada radimo na dubini od 12 centimetara onda je prosek između 12 i 13 kilometara na sat. Kada radimo dublju obradu na 40 centimetara i tada nam je brzina oko 10 km na čas. Pliću obradu radimo posle žita da ljuštimo strnjište i za pripremu za uljanu repicu, a dublje razrivanje koristimo za kukuruz posle soje. Inače, gruber Karat 9 nosim sa traktorom jačine 160 konjskih snaga", objašnjava naš sagovornik.

Gruber Karat 9 sa lakim podešavanjem dubine obrade

Ovaj model poseduje inovativni sistem za brzo menjanje, delovi se mogu menjati brzo i jednostavno, bez alata, tako da se kultivator može jednostavno prilagoditi različitim zahtevima za kultivacijom. Takođe, prilikom menjanja radne dubine, automatsko prilagođavanje diska osigurava da se diskovi prilagode novoj radnoj dubini bez intervencije.

Karat 9 za sigurnu i kvalitetnu obradu

Gruber Karat 9 broji sedam različitih vrsta radnih organa, pa se kultivator može koristiti u širokom dijapazonu. Sa razmakom od 28 centimetara između radnih organa dobija se dobro izmešan ceo profil na dubini od pet do osam centimetara, a usmerivači su takvog oblika da obezbeđuju ravnomerno mešanje zemljišta sa minimalnim utroškom snage. Paralelogramski mehanizam obezbeđuje automatsko podešavanje dubine konkavnih diskova i valjaka.

Gruber LEMKEN Karat 9 važi za izuzetno kvalitetnu i otpornu mašinu, jednostavnu za korišćenje, koja ne zna za prepreke, naglašava Belić i dodaje da za dve godine, koliko ga služi, nije imao nikakvih popravki niti zamerki. Štaviše, njegov učinak je zadovoljavajući i pruža sigurnost koja je veoma važna u obradi zemljišta.

"Planiram da u naredne dve godine nabavim i plug LEMKEN Juwel 8 sa četiri brazde. Koliko sam mogao da vidim, on najlepše radi i to je po mom mišljenju najkvalitetniji plug na tržištu. Koristiću ga za oranje za repu i za soju", zaključuje Belić.

Za više informacija možete se obratiti LEMKEN predstavništvu na jedan od niže navedenih kontakata: Milan Slavković +381 69 780 345.


Tagovi

Gruber Lemken karat 9 Aleksandar Belić Suzbijanje korova


Autorka

Zorana Ljubojev

Više [+]

Diplomirana novinarka. Sarađivala kao novinarka, dopisnica i reporterka za nekoliko različitih medija. Najviše voli teme o životu, radu i problemima, "običnog" čoveka.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.