Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja ječma
  • 02.11.2015. 17:30

Gdje je nekada sijana pšenica - sada ide ječam!

Neki siju ječam i po prvi puta, na račun manje površine pod pšenicom. Otkupne cijene nekih sorata pivarskog ječma baziraju se na cijeni pšenice, a do 25 posto su veće, kažu poljoprivrednici.

  • 777
  • 43
  • 0

Na poljima se može vidjeti sve više traktora. Nakon dugog kišnog razdoblja, vremenski uvjeti su sada zadovoljavajući. Brža naplata i veća otkupna cijena dovoljan je razlog poljoprivrednicima da se, umjesto za pšenicu, odluče za sjetvu ječma. Ječam se obično sije krajem rujna, ali ako je toplija jesen, odgovara mu i kasnija sjetva, prenosi Požeški.hr.

Da su uvjeti išli na ruku poljoprivrednicima, ječam bi već sada imao tri lista. Ako ipak ranije zahladi, kvaliteta i urod neće biti zadovoljavajući. Neki siju ječam i po prvi puta, na račun manje površine pod pšenicom. Otkupne cijene nekih sorata pivarskog ječma baziraju se na cijeni pšenice, a do 25% su veće, kažu poljoprivrednici.

Površine pod žitaricama će, prema mišljenju poljoprivrednika, biti puno manje jer na terenu vlada veliko nezadovoljstvo. Isplati li se sijati?


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Tagovi

Proizvodnja ječma Uzgoj ječma Kišno razdoblje Traktori Jesenska sjetva Pšenica Otkupna cijena Naplata


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]