Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plodovi zemlje
  • 01.10.2014. 10:40

Fosforna gnojiva za veću snagu vašeg bilja!

THIOFER Biophosphor koristi drugačiju tehnologiju - u proizvodnom procesu se koriste Thiobacillus spp. bakterije. Ova metoda značajno povećava učinak Biophosphora, posebno u karbonatnom tlu s niskom dostupnošću fosfora.

  • 6.403
  • 80
  • 0

Osnovna sirovina za proizvodnju fosfornog gnojiva (P) su fosforne stijene. Najčešće se koristi apatit koji je neobnovljivi resurs. Proizvodnja P-topivih gnojiva, kao što su THIOFER Biophosphor, zahtijeva veću potrošnju energije, specifične strategije i provođenje istraživanja za uspostavljanje učinkovite i ekonomične uporabe P-stijena. Osim toga, u karbonatnim i alkalnim tlima većina P-gnojiva su vezana, tako da njihova djelotvornost nije veća od 20 %. Neposredno korištenje fosforne stijene u obliku praha vrlo je ograničeno zbog niske topljivosti.

THIOFER Biophosphor koristi drugačiju tehnologiju - u proizvodnom procesu se koriste Thiobacillus spp. bakterije. Ova metoda značajno povećava učinak Biophosphora, posebno u karbonatnom tlu s niskom dostupnošću fosfora.

THIOFER Biophosphor je jedan od najboljih proizvoda za poboljšanje dostupnosti hranjiva i za rast biljaka na karbonatnim i alkalnim tlima.

Fosfor iz fosfornih gnojiva prelazi u netopiv oblik fosfatnog kompleksa zbog kalcija u tlu, osim Biophosphor gnojiva. Razdoblje transformacije ovisi o količini kalcija u tlu i pH vrijednost tla. Ako je pH vrijednost tla i količina kalcija u tlu visoka, količina netopivih formi koji se transformiraju iz fosfornih gnojiva, pod nazivom trikalcijev fosfat, se povećava.

To znači da je korištenje fosfornog gnojiva koje nije biološko beskorisno i predstavlja gubitak novca i vremena. Trikalcijev fosfat, kao izvor fosfata, nije dobre topivosti. Ako je ovaj izvor fosfora pretvoren u biološki fosfor, to je mnogo učinkovitije i lakše može ispuniti potrebe fosfora za biljku.

Thiofer biološki fosfor

THIOFER biološki fosfor smanjuje pH vrijednost tla, zbog bakterija i bioloških sumpornih sastojaka. Ova dva biološka čimbenika čine da biljke lako usvajaju fosfor i da im je stalno na raspolaganju u topljivom obliku. Zbog biološke aktivnosti biološkog fosfora u tlu, druga gnojiva i minerali u tlu se transformiraju u učinkovitiji oblik i lako su dostupna biljci. To znači da je potrebno manje gnojiva pa su niži i troškovi. Mikroorganizmi u THIOFER biološkom fosforu fiksiraju slobodan dušik iz zraka. Količinu slobodnog dušika fiksiranog od mikroorganizama je otprilike 6-8 kg godišnje. Ovaj iznos je isti sa 55 kg NH4SO4 / gnojiva.

Posebna formulacija = veća snaga biljke!

Posebna formulacija THIOFER+Biofosfor također povećava snagu biljke protiv bolesti i omogućuje da THIOFER Bio djeluje kao fungicid koji poboljšava produktivnost i kvalitetu usjeva. THIOFER Biophosphor je sve popularniji u ratarstvu. Posebna formula pomaže da se smanji ispiranje i run-off gubitci, ostavljajući produženo rezidualni učinak na S-prehranu usjeva.

Biokemijska oksidacija smanjuje pH tla i uz pomoć Thiobacillus spp. te čini stanje tla povoljnijim za rast biljaka, uključujući dostupnost hranjivih tvari sulfata, a posebno fosfata (P). Također, primjena THIOFER Biophosphor u alkalno-karbonatnim tlima može pomoći u ispravljanju kloroze željeza. Širok raspon mikroflore tla je uključen u oksidaciju sumpora, a Thiobacillus bakterije su najvažnije i najprisutnije S-oksidirajuće u poljoprivrednim tlima te daju blagotvoran učinak na agrometeorološke oscilacije jer sadrže proteine protiv stresa.

Specijalna formula THIOFER BIO-P sadrži Biofosfor, Sumpor i Thiobacillus spp. Upotrebljava se za sve poljoprivredne kulture, ima više primjena (folijarno, navodnjavanjem) te dolazi u pakiranjima od 0,5 L i 5 L.

Za više informacija o proizvodu posjetite web stranicu www.bioprofert.eu ili se obratite na broj telefona +385 98 347 482, a više o primjeni i upotrebi Thiofer proizvoda pročitajte u članku Thiofer - odgovor za sve vremenske uvjete!


Tagovi

Fosforno gnojivo Thiofer Biophosphor Apatit Thiobacillus spp Rast biljaka Fosforne stijene Trikalcijev fosfat Kalcij Mikroorganizmi Biološka aktivnost Ispiranje Biokemijska oksidacija Kloroza

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]