Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ferrari traktori
  • 17.07.2017. 08:00

Ferrari Sky Jump je sve, samo ne običan traktor!

Ferrarijev Sky Jump je traktor s prednjim točkovima koji pozadi umesto točkova ima gusenice, s dvostrukim upravljanjem. Ima 91 KS. Pogledajte tri njegove najveće prednosti kao i ponašanje na terenu!

Foto: ferrariagri.it, press
  • 4.118
  • 266
  • 0

Ferari (Ferrari) kao brend u sektoru poljoprivredne mehanizacije prisutan je od 1954. godine. Danas posluje kao deo BCS multinacionalne grupacije.

Ferrarijev Skaj Džump (Sky Jump) je traktor s 91 KS. Sky Jump je specijalizovan traktor s prednjim gumama koji pozadi umesto točkova ima gusenice. Ova dvostruka konfiguracija pruža karakteristike rukovanja klasičnog traktora s gumama, kao i stabilnost i prianjanje na podlogu.

Vučna snaga Sky Jumpa, u zavisnosti od terena, može da premaši 60% nekog traktora s gumama, a ako se koristi na strmim padinama, ima veću bočnu stabilnost koja omogućuje traktoru rad bliže zidova ili ograde, dok savršeno prati smer, čak i ako se radi i s težim priključcima na traktoru.

Tri glavne prednosti Sky Jump traktora

Ova kombinacija guma i gusenica ima tri prednosti:

  • smanjenje zbijanja tla zahvaljujući manjem pritisku gusenica u odnosu na pneumatske točkove
  • minimalna oštećenja tla između redova i na kraju parcele u odnosu na mašine opremljene metalnim gusenicama
  • homologacija (odobrenje) za kretanje putem i mogućnost lagane vožnje od 40 km/h bez uništavanja površine puta

Zahvaljujući jedinstvenom dvostrukom upravljačkom sistemu Dualsteer® koji deluje na prednje točkove i na centralnoj artikulaciji, Sky Jump ima veliku manevarsku sposobnost koja je jednaka traktorima s pneumatskim točkovima, jer može da postigne ugao upravljanja od 60° s veoma ograničenim radijusom upravljanja.

Ferrari Sky Jump

Dodatni hidraulični cilindar na središnjem upravljaču povećava i servo upravljač s velikom preciznošću pri niskim brzinama i velikom opterećenju, kao što doprinosi stabilnosti pri većim brzinama kada se kreće po putu.

Kompanija za svoje kupce nudi 2 godine garancije, koje su uključene u cenu!

Ove karakteristike, u kombinaciji s malim razmakom točkova i niskim gravitacijskim središtem čine Sky Jump idealnom mašinom za rad u redovima i usevima na strmim padinama gde su vučna snaga, stabilnost, sposobnost manevrisanja i sigurnost od bitnog značaja.

VM Turbo Intercooler motor

Sky Jump je opremljen 4-cilindričnim VM Turbo Intercooler motorom koji razvija 91 KS s ugrađenim EGR sistemom. Odluka o korišćenju manjeg broja obrtaja, 2.300 obrtaja u minuti, zamišljena je zbog manje potrošnje, smanjenja buke i vibracija kao i veće udobnosti.

Hidraulični sistem sastoji se od dvostrukog kruga s dve nezavisne pumpe i izmenjivačem toplote: vodena pumpa ima brzinu protoka od 28,5 l/min, poput one za podizanje i distribuciju. U dodatnoj opremi dostupna je i pumpa od 49 l/min.

Gusenice na Sky Jump traktoru

32 brzine sa sinhronizovanim reverzerom

32-stepeni sinhronizovani menjač (16 brzina napred + 16 nazad) sa sinhronizovanim reverzerom omogućuje pravilan izbor stpena prenosa za zadatke koje traktor treba da obavi.

Zadnji PTO nezavisan je od menjača i sinhronizuje se sa svim brzinama.

Kabina dizajnirana u najsitnije detalje

Prilikom dizanjiranja kabine Sky Jump traktora vodilo se dosta računa i oko najsitnijih detalja kako bi bila zagarantovana njena udobnost. Kabina s grejanjem i klimatizacijom ima kanale za vazduh koji se nalaze ispred kabine kako bi imali najbolji protok vazduha i vidljivost, takođe i na zadnjoj strani traktora.

Pozicija sedišta s platformom prilagođena je vozaču s ergonomskim kontrolama smeštenim tako da ih je lako locirati i upravljati njima. Sa svog sedišta, vozač može potpuno da uživa u pogledu na mašinu i priključke, a digitalni ekran u kabini garantuje potpunu kontrolu uređaja.

U videu pogledajte rad Ferrari Sky Jump traktora!

Foto: ferrariagri.it, press


Tagovi

Ferrari Sky Jump Skaj Džamp Traktor Guseničar Dualsteer Vučna snaga Intercooler motor EGR sistem


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivrednici u Vojvodini ostali su bez subvencija za gorivo za prolećnu setvu zbog nemarnog i nestručnog upravljanja u informacionom sistemu Ministarstva poljoprivrede e-agrar, saopštila je politička organizaacija Akcija progresivne Voj... Više [+]