Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farmshow Osijek
  • 30.08.2015. 12:40

Ekskluzivni Kuhn Striger iz Poljonove na FarmShow-u!

Hrvatska premijera Deutz Fahr 9340 TTV traktora sa 336 konjskih snaga i Kuhn Strigera tvrtke Poljonova na FarmShow-u!

  • 505
  • 63
  • 0

Osim bogate raznovrsnosti strojeva, kao i njihove namjene u poljoprivrednim radovima, na FarmShow-u smo mogli vidjeti i hrvatsku premijeru novih traktora i priključaka. Tvrtka Poljonova je na jučerašnjim prezentacijama predstavila traktor Deutz Fahr 9340 TTV, zajedno sa Kuhn Strigerom sa 8 redova, priključkom za pripremu sjetvenih radova.

Deutz Fahr 9340 TTV sa 336 konjskih snaga je najveći model iz serije 9 TTV i dobitnik je prestižne nagrade za najbolji dizajn u 2015. Traktor je opremljen elektronskom bezstupanjskom tehnologijom mjenjača ZF TTV Terramatic. Cilj je olakšavanje rukovanjem, a kada se izabere željena brzina, svi ostali parametri se automatski podešavaju. Maksimalna brzina mu je 60 km/h. Važno je spomenuti i snažnu 210 lit/min load sensing hidrauličku pumpu.

Manji utrošak za veći prinos

Hrvatska premijera Kuhn Strigera

U agregatu sa traktorom korišten je Kuhn Striger (strip-till kultivator) stroj za obradu budućih sjetvenih redova za okopavine (kukuruz). U posljednjih 15-ak godina se u modernoj poljoprivredi sve više govori o direktnoj sjetvi, gdje uspoređujemo konvencionalnu obradu (plug + predsjetvena obrada + sijačica), sjetvu u uvjetima reducirane obrade (kultivator, kratka tanjurača, grubber + predsjetvena obrada + sijačica), direktnu sjetvu u potpuno neobrađeno tlo (sijačica).

Smanjiti troškove i povećati prinose

Cilj razvoja alternativnih oblika obrade je dobiti jednake ili veće prinose, a pri tome smanjiti troškove po jedinici površine potrošnju goriva) i smanjiti količinu uloženog rada. Niti jedan oblik obrade nije savršen, obzirom na različite radne i vremenske uvjete. S tim u svezi Kuhn je unutar zadnje tri godine razvio stroj Striger koji radi na obradi same buduće sjetvene linije, čime se smanjuje obrađena površina za do 80%.

Obrađujući samo sjetvenu liniju sjemenu se pružaju najbolji uvjeti za klijanje i rast, povećava se temperatura tla u sjetvenoj liniji (2 do 3 °C), zadržava se vlaga u neobrađenom dijelu između redova, a biljni se ostaci zadržavaju između redova i sprečavaju rast korova i eroziju. Gnojivo se deponira točno na mjesto gdje je sjemenu najpotrebnije, a ne širom. Radi se o dubokoj obradi (25 do 30 cm), a ne stvara se taban pluga. Velika brzina rada od 10 do 12 km/h, štedi i vrijeme i novac.


Fotoprilog


Tagovi

Striger Kuhn Prinosi Okopavine Direktna sjetva Hidraulička pumpa Premijera Strip still kultivator Deutz Fahr 9340 TTV Obrađena površina Direktna sjetva FarmShow Poljonova


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]