Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suzbijanje korova
  • 19.03.2020. 10:30

Corteva Agriscience: Lancelot 450 WG zaustavlja rast osjetljivih korova u vrlo kratkom roku

Lancelot 450 WG je kombinirani herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, namijenjen za primjenu u žitaricama nakon nicanja, navode iz Corteva Agriscience.

Foto: Corteva agriscience™
  • 1.305
  • 128
  • 0

U današnje vrijeme korovi su vrlo veliki problem u poljima. S ciljanom kulturom natječu se za prostor, minerale, vodu i svjetlost. Otežavaju obradu tla, njegu usjeva, žetvu, domaćini su biljnim bolestima i štetnicima. Upravo iz toga razloga od velike je važnosti znati izabrati prikladan herbicid i time omogućiti što veći prinos uzgajane kulture.

Tvrtka Corteva agriscience™ nudi Vam herbicid Lancelot 450 WG, zaštitnika usjeva od nepoželjnih korova.

Idealno rješenje za njive zakorovljene osjakom

LANCELOT 450 WG je kombinirani herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, namijenjen za primjenu u žitaricama nakon nicanja. Sadrži dvije djelatne tvari: piridin karboksilnu kiselinu - aminopiralid i triazolopirimidinski herbicid - florasulam. Zbog dvojakog načina djelovanja pruža visok stupanj kontrole na sljedeće korovne vrste: osjak (boca), broćika (priljepača), ambrozija, štir, mišjakinja, čestoslavica, rusomača, mak, loboda, kamilica, žabnjak, gorušica, potočnica i mnogi drugi.

"Idealno je rješenje ako je njiva zakorovljena osjakom (bocom), jer se pokazao kao najučinkovitiji od trenutno ponuđenih herbicida na tržišu u suzbijanju ovoga korova. Važno je naglasiti da je osjak korov koji će uvelike smanjiti prinos i kvalitetu usjeva, odnosno pri žetvi napraviti vrlo veliku primjesu i time ugroziti ekonomičnost proizvodnje", pojašnjavaju.

Najbolje djeluje u vlažnim uvjetima 

Kako navode, rast osjetljivih korova se zaustavlja u roku od 1 dana od primjene. Prvi vidljivi simptomi (promjene u boji i zakrivljenost lišća praćeni kraćenjem internodija) su uočljivi 3-4 dana od primjene. Zastoj rasta se događa vrlo brzo, što sprječava stvaranje novog lišća. Konačni učinak, tj. potpuno ugibanja korova se događa 2-3 tjedna nakon primjene, ovisno o vrsti i klimatskim uvjetima.

Najvažnije osobine pripravka su:

  • U RH registriran za primjenu u ozimoj pšenici, ozimom ječmu, jarom ječmu i jaroj zobi (jedini herbicid na tržištu koji je potpuno selektivan i u zobi);
  • Primjenjuje se od početka busanja do vidljivog drugog koljenca (BBCH 22-32) u dozi od 33 g/ha;
  • Na korov djeluje i preko lista (folijarno) i preko tla (rezidualno – 1 do 3 tjedna nakon primjene), tako da sprječava i kasniji ponik korova ukoliko nisu nikli u trenutku primjene sredstva;
  • Već jedan sat nakon primjene herbicida Lancelot 450 WG nema straha od ispiranja oborinama;
  • Najbolje djeluje u vlažnim uvjetima, kada su korovi u intenzivnom porastu i kada je brža translokacija aktivnih tvari;
  • Idealno je rješenje za kontrolu osjaka/boce (Cirsium arvense) i drugih jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova.

Tagovi

Korovi Corteva agriscience™ Lancelot 450 WG Nicanje Osjak Ozimine Uskolisni korovi Širokolisni korovi


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?