Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žito grupa
  • 30.08.2022. 16:00
  • Osječko-baranjska, Čepin

Čepinska uljara Danima polja suncokreta obilježila 80 godina poslovanja

Naša najveća uljara obilježila je 80 godina rada, a nedaleko tvorničkog postrojenja održani su i Dani polja suncokreta

Foto: Vedran Stapić
  • 1.539
  • 112
  • 1

Čak 42 hibrida, iz 8 različitih sjemenskih kuća predstavljeni su danas poljoprivrednicima nedaleko Tvornice ulja Čepin, na tradicionalnim Danima polja suncokreta.

"Spremni smo za prijem ovogodišnjeg roda", poručilo je vodstvo naše najveće uljare, koja ove godine obilježava 80 godina rada, a danas posluje unutar Žito grupe. 

"Žiro računi će biti bolji nego prethodnih godina", poručio je u pozitivnom tonu okupljenima Marko Pipunić, predsjednik uprave i dodao kako su od akvizicije ove tvrtke prije desetak godina, tada opterećene gubitcima, do danas uložili 30 milijuna EUR-a.

"Pitao sam se tada jel mi to treba u životu ili ne treba, ali danas mi nije žao", istaknuo je u emotivnom govoru Pipunić i dodao: "Otkupit ćemo sve što bude ponuđeno na tržištu suncokreta".

Inače, njihova otkupna cijena ove uljarice na dan 29. kolovoza iznosi 4,30 kn za kilogram (vlaga 9%, primjese 2%, ulje 44%, FCA Čepin/Đakovo/Osijek/Županja).

Tvornica ulja Čepin vodeći je hrvatski prerađivač zrna uljarica s godišnjim kapacitetom prerade od 150.000 tona i proizvodnjom od 32 milijuna litara rafiniranih ulja godišnje.

Najavili investicije u zdravstvo i turizam

Pipunić je u prigodnom govoru najavio i nove investicije Grupacije, ovaj put izvan agrara. Nedaleko restorana Terra Negra već se kopaju temelji buduće bolnice, koja će se prostirati na 6.000 četvornih metara, a nešto dalje uskoro kreće izgradnja hotela sa 62 sobe, kojega etiketiraju hedonističkim rajem. 

"Ovime želimo dodati vrijednost i podići kvalitetu života u regiji u kojoj živimo", istakao je čelnik Žito grupe kazujući da na taj način planiraju uložiti akumulirani kapital dobrih poljoprivrednih godina. Završetak ovih investicija se očekuje u listopadu sljedeće godine.


Fotoprilog


Tagovi

Žito grupa Marko Pipunić Tvornica ulja Čepin Uljara Otkup suncokreta


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]