Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište
  • 04.08.2020. 15:00

Amerika u Kinu isporučila rekordne količine kukuruza

Kineski kupci unapred su rezervisali pakete, a kupovina je već sada na nezapamćenoj visokom nivou. Prodaja kukuruza 30. jula procenjena je na oko 325 miliona dolara.

Foto: JumpStory
  • 175
  • 51
  • 0

Američko ministarstvo poljoprivrede (USDA) saopštilo je kako su privatni izvoznici u Kinu isporučili tačno 1.937 miliona tona kukuruza, pa tako nadmašili procenu od 1.927 miliona tona.

Kineski kupci unapred su rezervisali pakete, a kupovina je već sada na nezapamćenom visokom nivou. Prodaja kukuruza 30. jula procenjena je na oko 325 miliona dolara.

U odvojenom izveštaju, USDA je i navela da je prodaja soje u Kini do 23. jula porasla na 1.925 miliona tona, što predstavlja najveću potrošnju od 17. novembra 2016. godini.

Tenzije između Vašingtona i Pekinga rastu

Kineski veleposlanik u Londonu rekao je da SAD pokušava da pokrene novi hladni rat sa njegovom zemljom, jer traži žrtvenog jarca uoči američkih predsedničkih izbora u novembru, nakon čega je državni advokat Majk Pompeo nazvao Komunističku stranku Kine - glavnom pretnjom našeg vremena.

Sumnjivi paketi sa sjemenom stižu iz Kine? Službe izdale upozorenja!

Povećane tenzije ove nedelje očigledno su imale rezultata na tržišne odnose, jer je predsednik Uprave američkog izvoza, Džim Suter izjavio je kako je kupovina soje ove sedmice usporila.

Prema poslednjim objavljenim podacima, ukupna trgovinska razmena svih poljoprivrednih proizvoda između Kine i SAD u maju je iznosila šest milijardi dolara, samo 9,1 odsto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali 31 odsto ispod nivoa u 2017. godini.


Tagovi

Kina SAD Prodaja kukuruza Prodaja Prodaja soje


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!