Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroseme
  • 02.01.2016. 09:00

Agroseme doradilo 7.159 tona semenske pšenice

Prinos i kvalitet strnih žita u fabrici Agroseme bili su među boljim u poslednjih deset godina.

Foto: pixabay.com
  • 97
  • 2
  • 0

Fabrika za doradu semena Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) Agroseme je u 2015. godini doradila 7.159 tona semenske pšenice, ječma, tritikalea odnosno hibrida pšenice i raži, i prepakovala 927 tona starih zaliha, izjavila je direktorka fabrike Danka Dujović.

Ona je za kompanijski list Poljoindustrija kazala da je zadovoljna doradom i da su prinos i kvalitet strnih žita bili među boljim u poslednjih deset godina.

"Dorađivali smo seme koje je izvezeno u Rusiju, BiH, Rumuniju i Iran. Iz magacina je isporučena i sva prepakovana i dorađena semenska pšenica", kazala je ona.

Dujovićeva je navela i da je u Agrosemenu dorađeno samo 549 tona soje po nalogu organizatora proizvodnje, dok je te kulture proizvedeno znatno više.

Godina semenske pšenice

"Ovo je bila godina semenske pšenice, ali ne i semenskog kukuruza. Od 2.184 tone primljenog klipa semenskog kukuruza dobijeno je samo 855 tona osušenog zrna. Ukoliko naredna godina bude povoljna za semenski kukuruz, i prihodi u fabrici će se uvećati", kazala je ona.

Prema njenim rečima, u magacinu fabrike trenutno ima oko 1.300 tona zaliha primarno dorađenih novosadskih hibrida kukuruza, za koje postoji nalog za pakovanje i određene količine će otići u izvoz.

Foto: pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Agroseme Dorada semena Danka Dujović Semenska pšenica Semenski kukuruz Strna žita