Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ADAMA
  • 15.12.2021. 12:00

ADAMA otvara novu fabriku za proizvodnju TOV herbicida

Na razvoju ove tehnologije za herbicide radimo više od pet godina, a došla je u važnom trenutku, doprinoseći ponudi proizvoda s obzirom na globalni scenario nedostatka inputa i rezistentnosti korova, kažu iz kompanije ADAMA.

Foto: Depositphotos/vlalukinv@gmail.com
  • 250
  • 11
  • 0

Kompanija ADAMA otvara novu proizvodnu jedinicu u Londrini u Brazilu koja će isključivo biti zadužena za proizvodnju herbicida tehnologijom uljne disperzije (TOV), a počeće sa proizvodnjom Cheval®, sredstva koje je namenjeno tretiranju korova u soji, kukuruzu i pamuku.

U ovu novu proizvodnu jedinicu u Londrini uloženo je dva miliona američkih dolara, a u njoj će se godišnje proizvoditi osam miliona litara. Kompanija planira da plasira još tri takva herbicida u narednih pet godina.

Osim na brazilskom tržištu proizvodnja takvih zaštitnih sredstava odvijaće se i u ostalim zemljama Latinske Amerike, SAD-a, Kini, Južnoj Africi i Namibiji, navode iz ove hemijske kuće.

"Trenutno bogata paleta rešenja za zaštitu useva dostupnih poljoprivrednicima širom sveta, podstakla je kompaniju da se usredsredi na istraživanje i razvoj inovativnih pristupa kako bi poboljšala efikasnost postojećih i novih aktivnih materija na terenu", komentarisao je za Agroklub Ilan Levanon, generalni menadžer za Srbiju, zemlje zapadnog Balkana i Albaniju.

Kako je objasnio, to su sofisticirane formulacije koje mogu da poboljšaju efekat proizvoda i da daju bolje biološke rezultate koristeći samo delić aktivne materije po hektaru, pružajući poljoprivredniku jednostavno, biološki superiorno i isplativo rešenje.

"Ova tehnologija je nedavno lansirana u Brazilu sa velikim uspehom i radujemo se što ćemo uskoro lansirati slične tehnologije i ovde", dodao je.

Cilj - sprečiti rezistentnost korova

Nova je fabrika izgrađena po principu uštede energije za 25 odsto, 50 odsto manjeg utroška vode i otpada u odnosu na efikasnost ostalih, a biće opremljena i sistemima za filtriranje gasa i otpadnih čestica, tako da neće zagađivati atmosferu.

"Prva je u svetu za takva sredstva i njihova velika razlika je TOV tehnologija, ista ona koja je korišćena u našim fungicidima kao što je Cronnos®", navodi direktorica kompanije Ana Colla dodavši da ona garantuje sigurnost, kvalitet, pouzdanost i manji uticaj na prirodnu sredinu.

Prema njenim rečima, ova inovativna formulacija, u kombinaciji sa aktivnim sastojcima pokazala je visoku uefikasnost u suzbijanju korova u glavnim proizvodnim regijama.

"Na razvoju ove tehnologije za herbicide radimo više od pet godina, a došla je u važnom trenutku, doprinoseći ponudi proizvoda s obzirom na globalni scenario nedostatka inputa i rezistentnosti korova", zaključila je Colla.


Tagovi

Cheval® ADAMA Nova fabrika Brazil Herbicidi Uljna disperzija


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

ADAMA SRB d.o.o

Bulevar Mihajla Pupina 6, 11070 Novi Beograd, Srbija
tel: +381117858500, e-mail: office.serbia@adama.com web: https://www.adama.com/srbija/sb/