AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Zimnica

Zimnica

Pretraga članaka za ključne riječi: zimnica. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 11.

Slatka zimnica od povrća

Zimnica
15.09.2017.

Slatka zimnica od povrća

Navikli smo da od povrća pripremamo kiselu ili fermentisanu zimnicu, ali od povrća se mogu pripremati džemovi, marmelade, pekmezi, sokovi, kompoti, želei i razna slatka. Može da se koristi samo jedna vrsta povrća, kombinacije povrće - povrće ili povrće - voće. Od povrtnih vrsta za pripremu slatke zimnice se koriste: paradajz (zeleni i zreli)... Slatka zimnica od povrća

Turšija - zimnica koja zadovoljava svačiji ukus

Zimnica
30.08.2017.

Turšija - zimnica koja zadovoljava svačiji ukus

Ljeto još uvijek ne posustaje, dnevne temperature do 30 °C ne ostavljaju utisak da ulazimo u mjesec septembar. Ali svakako dobro dođe još par pravih ljetnih dana. Inezivirani radovi u polju sada su u znaku berbe, na red su došli plodovi. Dio bogatog agro repertoara od crvenih paprika roga, kupusa, karfiola, bundeva, krompira, patliđana pa... Turšija - zimnica koja zadovoljava svačiji ukus

Ukiselite povrće na prirodan način

Prirodna zimnica
09.09.2017.

Ukiselite povrće na prirodan način

Možete li zamisliti zimu bez kiselog kupusa, te zdrave zimnice koja se može jesti i kao salata, a naravno, neizostavan je u pravljenju sarme. Za kiseljenje kupusa dovoljni su tek kupus, sol, lovorov list i zrna kukuruza za ljepšu boju. Topla prostorija i živci jer svi znamo koliko se kupus može osjetiti kada krene s fermentacijom. Ono što omogućava... Ukiselite povrće na prirodan način

Vrijeme je za pripremu domaće zimnice!

Zimnica
14.08.2017.

Vrijeme je za pripremu domaće zimnice!

Sezona svježeg voća i povrća je kratka i ljudi su naučili da ih čuvaju tokom zime na različite načine. U procesu pripreme zimnice stvaramo nepovoljne uslove za razvoj nepoželjnih mikroorganizama koji mogu izazvati propadanje zimnice. Zimnica može da se priprema od jedne vrste voća ili povrća, ali i u različitim kombinacijama. Uslovi za... Vrijeme je za pripremu domaće zimnice!

Hrana neka vam bude lijek, a lijek hrana!

Eko proizvodnja
28.11.2016.

Hrana neka vam bude lijek, a lijek hrana!

Voće i povrće sa područja Čelinca gospođa Zijada Hasić prerađuje po tradicionalnoj recepturi. Proizvodnju i preradu voća i povrća je započela prije mnogo godina za potrebe vlastite porodice, ali se vremenom njena djelatnost proširila i pronašla vjerne kupce u lokalnoj zajednici i širom Bosne i Hercegovine. Gospođa Zijada je svoju proizvodnju... Hrana neka vam bude lijek, a lijek hrana!

Domaći kiseli kupus jeftiniji je od kupovnog

Kiseli kupus
02.11.2017.

Domaći kiseli kupus jeftiniji je od kupovnog

Zimsku trpezu ne možemo zamisliti bez kiselog kupusa, a može da se koristi u svježem stanju ili kuvan, zapečen, pripremljen u različitim jelima. To je izrazito zdrava namirnica koja poboljšava imunitet ljudskog organizma tokom zimskih dana. Zdravlje iz kupusa Kupus je izuzetno zdrava namirnica koja sadži mnogo vitamina C, minerala (sumpor, kalcijuma... Domaći kiseli kupus jeftiniji je od kupovnog

Jasna Gojčić: Primjer uspješne bosanske žene

Jasna Gojčić, žena je koja je dokazala i pokazala da se može živjeti od svog rada. Prije nekoliko godina pokrenula je plasteničku proizvodnju organskog povrća, koje osvaja sve nagrade u kvaliteti. Naselje Zates-Donji Rainci, u sklopu Općine Kalesija mjesto je gdje je nastala ova predivna priča koja govori da ništa nije nemoguće, ako se želi svim... Jasna Gojčić: Primjer uspješne bosanske žene

Drvarska drenjina - od rakije do mućenog pekmeza

Tradicionalna privredno-turistička manifestacija Dani drvarske drenjine održana je u Drvaru u subotu, 14. oktobra. Domaćini su se potrudili da i ove godine organizuju održavanje ove manifestacije koja je postala prepoznatljiva širom regiona. Manifestacija ima za cilj da prikaže mogućnosti korištenja drenjine, proizvodnju hrane sa ekološki čistih... Drvarska drenjina - od rakije do mućenog pekmeza

Rozetla - biljka čiji se miris dugo pamti

Rozetla
30.11.2016.

Rozetla - biljka čiji se miris dugo pamti

Sa dolaskom hladnih dana počinje i vrijeme uživanja u svim onim poslasticama koje smo u prethodnom periodu vrijedno pripremali. Ako se u slatkim zimnicama, kao što su pekmezi, slatko i druge đakonije od voća i šećera, nađe i po koji listić rozetle, zadovoljstvo ukusima biće još veće, a nekima od nas prepoznatljiv miris ove biljke će možda... Rozetla - biljka čiji se miris dugo pamti

Bogatstvo bh plodova na sajmu u Visokom

Ovog vikenda završen je poljoprivredni sajam "Jesen u Visokom". Po mnogim ocjenama do sada najbolji. Visoko, Sarajevo, Ilidža, Kakanj, Zenica, Ilijaš, Olovo, Breza, Vareš, Tešanj, Gračanica, Fojnica, Tuzla, Banja Luka, Mostar, Bihać, Sanski Most, Travnik, su gradovi širom BiH iz kojih su svoje učešće uzeli izlagači na 12. tradicionalnom... Bogatstvo bh plodova na sajmu u Visokom

Radovi u poljoprivredi tokom mjeseca septembra

Priprema za jesen
31.08.2016.

Radovi u poljoprivredi tokom mjeseca septembra

Stiže septembar i većina radova je povezana sa berbom, skladištenjem proizvoda i pripremanjem zimnice. Međutim, septembar je mjesec u kome se siju i sade mnoge povrtne i voćne vrste. U toku septembra beru se plodovi mnogih povrtarskih i voćarskih kultura. Berba povrtarskih kultura namijenjenih pripremanju zimnice je posao koji obilježava ovaj mjesec... Radovi u poljoprivredi tokom mjeseca septembra

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Zimnica

Nema rezultata.