AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Pretraga članaka za ključne riječi: svinjogojstvo. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 6.

RS podstiče ovčarstvo, a FBiH svinjogojstvo?

Farmeri iz Republike Srpske upozoravaju kako su podsticaji za uzgoj svinja veći u Federaciji BiH nego u RS. Za utovljenu svinju farmer u FBiH dobija 60 maraka, a za rasplodnu krmaču 150 KM, dok u RS taj podsticaj iznosi 40 za svinju, a za krmaču 100 maraka. Nejasan pravilnik o podsticajima Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS su za... RS podstiče ovčarstvo, a FBiH svinjogojstvo?

Kuda ide domaće svinjogojstvo?

Uzgoj tovnih svinja
21.11.2017.

Kuda ide domaće svinjogojstvo?

Uzgajivači tovnih svinja nemaju ove jeseni mnogo razloga za radost. Kukuruz je zbog suše loše rodio, što je značajno poremetilo troškove ishrane. Na drugoj strani, mimo očekivanja, cijene utovljenih svinja su u laganom padu. Mišo Maljčić, predsjednik Udruženja uzgajivača svinja RS kaže da su cijene tovljenika na nivo prošlogodišnjih i i... Kuda ide domaće svinjogojstvo?

Rogolji šampioni u svinjogojstvu, folkloru i poljoprivredi

Svinjogojstvo
09.06.2017.

Rogolji šampioni u svinjogojstvu, folkloru i poljoprivredi

I dok su čitaoci "Agrokluba" već upoznati da su Gornji Karajzovci selo sa najviše plastenika sa cvijećem u BiH, Donji Karajzovci po krompiru i kuglaškim šampionima, da su Rovine poznate po farmerima, proizvođačima junećeg mesa, Dubrave po rekorderima u proizvodnji mlijeka, Liskovac po kamilici, Rogoljski znak prepoznavanja su svinjogojci. Agronom... Rogolji šampioni u svinjogojstvu, folkloru i poljoprivredi

Biljana i Dragana - blizankinje koje su osvojile novembar

Novembar 2017
01.12.2017.

Biljana i Dragana - blizankinje koje su osvojile novembar

Novembar nam je bio pun zanimljivih priča o vrijednim ljudima koji, svatko na svoj način, pridonosi svojoj zajednici. Tako se svestrane blizankinje Biljana i Dragana Pepić hvataju u koštac i sa najtežim muškim poslovima - u njivi, šumi ili štali. Povrćar Ajdin Mešić uspješno uzgaja bijeli luk u okolici Prijedora i nada se kako će u budućnosti... Biljana i Dragana - blizankinje koje su osvojile novembar

Svinje, perad i žitarice glavne teme KoneAgria 2017

KoneAgria
22.09.2017.

Svinje, perad i žitarice glavne teme KoneAgria 2017

KoneAgria, Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme, održat će se od 12. do 14. oktobra u gradu Tampere u Finskoj. Glavni fokus ovogodišnjeg KoneAgria su žitarice te svinjogojstvo i peradarstvo. KoneAgria je specijalizirani sajam koji uključuje mehanizaciu i opremu za ratarstvo i stočarstvo, rješenja za šumarstvo i proizvodnju... Svinje, perad i žitarice glavne teme KoneAgria 2017

Slovenci vole svinjetinu - ali je malo proizvode!

Slovenci su među najvećim potrošačima svinjskoga mesa u Europskoj uniji, no najveći dio moraju uvoziti, jer se svinjogojstvo seljacima ne isplati zbog niskih otkupnih cijena i ekoloških taksi, pa se razmišlja i o novom modelu uzgoja. Prosječan je Slovenac prošle godine, prema podacima FAO-a (Food and Agriculture Organization) odnosno Organizacije... Slovenci vole svinjetinu - ali je malo proizvode!

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Svinjogojstvo

Nema rezultata.