AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Neonikotinoidi

Neonikotinoidi

Pretraga članaka za ključne riječi: neonikotinoidi. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 5.

Sada je i službeno - neonikotinoidi su štetni!

Pomor pčela
12.01.2016.

Sada je i službeno - neonikotinoidi su štetni!

Neonikotinoidi su najrašireniji insekticidi na svijetu, a borba protiv insekticida na bazi neonikotinoida traje više od desetljeća. Naime, ove insekticide su odavno pčelari i biolozi okarakterizirali kao jedan od glavnih uzroka masovnih pomora pčela, a te tvrdnje su dokazane i u brojnim znanstvenim istraživanjima. Jedno od najnovijih i najkompletnijih... Sada je i službeno - neonikotinoidi su štetni!

Pčele nisu sigurne ni u jednom dijelu svijeta?

Neonikotinoidi
03.12.2017.

Pčele nisu sigurne ni u jednom dijelu svijeta?

Oko tri četvrtine cijelog svijeta zaraženo je pesticidima koji štete pčelama, pokazala je nova studija. Iako su razine pesticida bile ispod granice koja se smatra sigurnom za ljudsku potrošnju, dovoljno je insekticida koji štete oprašivačima. Nalazi pokazuju da, kako je jedan od autora studije rekao, "gotovo nema sigurnog mjesta za pčelarstvo"... Pčele nisu sigurne ni u jednom dijelu svijeta?

Francuzi zabranjuju pesticide štetne za pčele?

Neonikotinoidi
12.03.2016.

Francuzi zabranjuju pesticide štetne za pčele?

Francuski zastupnici započeli su sa drugim čitanjem zakona o biološkoj raznolikosti, za koji se mnogi nadaju da će nadmašiti europske standarde i zabraniti upotrebu onih pesticida koji djeluju smrtonosno na pčele, prenosi EurActiv. Neonikotinoidi, kontroverzna skupina insekticida koji djeluju na pčelinji živčani sustav, u središtu je pozornosti... Francuzi zabranjuju pesticide štetne za pčele?

Dokazali da ubija pčele - 20 godina prekasno!

Pomor pčela
19.08.2016.

Dokazali da ubija pčele - 20 godina prekasno!

Pčele ugibaju u rekordnim (b)rojevima - a sada i Vlada priznaje da je najpoznatiji pesticid barem djelomičan uzrok tome, prenose strani mediji, a o čemu smo već i pisali. Sada su sve oči uprte u Agenciju za zaštitu okoliša, jer odluka uskoro mora biti donešena. Više od jednog desetljeća, Agencija za zaštitu okoliša je pod pritiskom boraca za... Dokazali da ubija pčele - 20 godina prekasno!

Može li pivo spasiti pčele?

Varoa
30.10.2015.

Može li pivo spasiti pčele?

Danas svjedočimo sve većem pomoru pčela. Naime, od 1850. godine istrebljeno je 23 vrste pčela i osa koje oprašuju biljke. Do njihove propasti došlo je zbog promjene u načinu na koji se uzgajaju poljoprivredne kulture. Neonikotinoidi - jedan od razloga uginuća Pesticidi, posebno oni iz klase neonikotinoida, su uzročnici velikih uginuća pčela svuda... Može li pivo spasiti pčele?

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Neonikotinoidi

Prikaz oglasa iz poljoprivrednog oglasnika koji sadrže ključnu riječ: neonikotinoidi.

Teppeki 500 WG

Teppeki 500 WG

Insekticidi
Orchem d.o.o.

Teppeki 500 WG

Teppeki 500 WG

Insekticidi
Orchem d.o.o.

Ostale oglase možete pronaći ovdje.