AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Kontejneri

Kontejneri

Pretraga članaka za ključne riječi: kontejneri. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

Sade voće i povrće u kontejnerima

Transport povrća i voća nikada do sada nije bio jednostavniji. Sve to može svježe doći do našeg stola, od salate iz Španjolske, grožđa iz Egipta. No, pitanje je koliko dugo stoji u hladnjači. I na kraju krajeva, svi volimo jesti domaću, lokalnu hranu. U Sjedinjenim američkim državama osnovane su Local Roots farme koje voće i povrće uzgajaju u... Sade voće i povrće u kontejnerima

Štede na grijanju, kuću stavili pod staklenik

Samoodrživi dom
08.11.2017.

Štede na grijanju, kuću stavili pod staklenik

Kada si dijete, prva asocijacija na zimu je - snijeg, kada odrasteš - račun za grijanje. Ne znamo kako bi uštedjeli na drvima, plinu, struji, a i dovoljno se zagrijali. Obitelj u okolici Stockholma, u Švedskoj smisla je neobičan i vrlo inovativan način uštede na grijanju. Oni su svoju kuću stavili pod staklenik čija su stakla debljine 4 milimetra... Štede na grijanju, kuću stavili pod staklenik

Kako proizvesti rasad povrća tehnikom pikiranja?

Proizvodnja rasada
17.03.2017.

Kako proizvesti rasad povrća tehnikom pikiranja?

Jedan od načina dobijanja presadnica povrća i cvijeća je proizvodnja pikiranog rasada. Pikiranjem male biljčice dobijaju veći prostor za razvoj korijena, bolje će se razviti, biti otpornije i sposobne da ranije stupe u rod. Najčešće se ova tehnika koristi kod proizvodnje rasada paprike i paradajza. Ova tehnika proizvodnje presadnica je laka za... Kako proizvesti rasad povrća tehnikom pikiranja?

Proizvodnja presadnica duvana u vodenom rastvoru

Presadnice duvana
13.01.2017.

Proizvodnja presadnica duvana u vodenom rastvoru

Proizvodnja rasada duvana u hidroponskom rastvoru omogućava nam kontrolu nad svim problemima koji prate ovu proizvodnju. Cjelokupna proizvodnja se obavlja u regulisanim uslovima. Na ovaj način se izbjegava potreba za sterilizacijom supstrata, umanjuje se mogućnost širenja virusnih oboljenja, umanjuju se problemi sa nematodama i štetočinama, olakšava... Proizvodnja presadnica duvana u vodenom rastvoru

Kako proizvesti kvalitetan rasad paprike?

Paprika je povrtarska kultura koja vodi porijeklo iz Centralne i Južne Amerike, a to je svrstava u toploljubive kulture. Za svoj rast i razvoj zahtjeva visoke temperature i druge odgovarajuće uslove, neutralno ili slabokiselo tlo, dovoljno svjetlosti. Zbog dugog perioda rasta paprika se u našim uslovima najčešće uzgaja iz rasada kao jednogodišnja... Kako proizvesti kvalitetan rasad paprike?

Majčina dušica - ljekoviti grm koji voli sušu!

Majčina dušica
28.07.2016.

Majčina dušica - ljekoviti grm koji voli sušu!

Majčina dušica (Thymus serpyllum) u narodu je poznata kao bakina dušica, bukovica, čabrac, divlji bosiljak, dušica, manja mažurana, materka, tamjanika. Ovaj puzajući grmić sadrži brojne izdanke i vriježe te uske elipsaste sivozelene listove. Cvjetovi su svijetlocrveni do tamnocrveni, te u vrijeme cvatnje ima ugodan aromatičan okus i miris... Majčina dušica - ljekoviti grm koji voli sušu!

Kako proizvesti rasad patlidžana?

Proizvodnja rasada
17.01.2018.

Kako proizvesti rasad patlidžana?

Patlidžan je i pored toga što se gaji manje o paprike, krastavca ili paradajza, izuzetno cijenjen u gastronomiji, posebno u gastronomiji Mediterana, Afrike i Azije. Plod patlidžana nije za upotrebu u svježem stanju, potrebno ga je termički obraditi. Od ovog povrća mogu se pripremati variva, pite, može se pohovati, dinstati, peći. Dovoljan je samo... Kako proizvesti rasad patlidžana?

Iz Pariza sa ljubavlju - u jagode!

Iz Pariza s ljubavlju (eng. From Paris with love) ime je daleko poznate akcijske komedije iz 2010. u kojem John Travolta igra ulogu američkog špijuna, a Jonathan Rhys Meyers zaposlenika američke ambasade u Parizu. Udružuju se u borbi protiv terorističkog napada u Parizu. U ovoj se, pak, priči udružuju dva francuska poljoprivrednika, kako bi dokazali... Iz Pariza sa ljubavlju - u jagode!

Kalemljenje paradajza za veći prinos

Paradajz
07.01.2018.

Kalemljenje paradajza za veći prinos

Kalemljenje paradajza je agrotehnička mjera koja se radi sa sigurnošću od 95%. Prosječan prinos kalemljenjem može se povećati i do 45% a često se kod nekalemljenog rasada javlja propadanje biljaka i preko 30%, zbog zemljišnih štetnika. Kako se obavlja kalemljenje paradajza? Ako je podloga plavi patlidžan, potrebno je presjeći stablo što je više... Kalemljenje paradajza za veći prinos

Rasadu biljaka planirajte i pripremite na vrijeme!

Proizvodnja rasada
22.12.2017.

Rasadu biljaka planirajte i pripremite na vrijeme!

Zima je period planiranja i pripreme sjetve rasada raznih biljaka. Iskusni baštovani, ali i početnici znaju da će od kvaliteta presadnica zavisiti uspjeh sljedeće sezone i pristupaju ovoj aktivnosti dobro pripremljeni. Za uspjeh proizvodnje rasada potrebno je uložiti mnogo znanja, planiranja, vremena i rada. Baštovani unaprijed znaju kada treba... Rasadu biljaka planirajte i pripremite na vrijeme!

Pokus: jesu li mješovite šume stabilnije od čistih?

Njemačku pokrajinu Baden - Württemberg karakteriziraju kulture šuma, u kojima prevladava smreka. Zbog prevage četinjača i njihovih tamnozelenih iglica te šume nose naziv Schwartzwald, odnosno, u prijevodu crna šuma. Cilj je njemačkih šumara podići nove kulture u Schwartzwaldu, ali takve da su što sličnije prirodnim šumama. Vezano s time... Pokus: jesu li mješovite šume stabilnije od čistih?

Dubai postaje središte stakleničke proizvodnje

Sigurnost hrane
04.12.2017.

Dubai postaje središte stakleničke proizvodnje

Pure Harvest, tvrtka za uzgoj stakleničkog povrća i voća u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), prikupila je sjeme vrijedno oko 4,5 milijuna dolara, a koje će koristiti u stakleniku s klimatskim upravljanjem i tehnološkim sustavima u UAE i šire. Potreba za ovom metodom uzgoja proizlazi iz nedostatka sigurnosti hrane u zemljama UAE i zemljama Vijeća... Dubai postaje središte stakleničke proizvodnje

Planirate li uložiti u smilje, o ovome morate voditi računa!

Uzgoj smilja
12.10.2017.

Planirate li uložiti u smilje, o ovome morate voditi računa!

Prije nekoliko godina uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja, među kojim dominira smilje (Helichrysumitalicum), top-tema je kod poljoprivrednih proizvođača u Hercegovini i Dalmaciji, pa čak i onih koji se nisu nikada bavili poljoprivredom. Smilje je mediteranska biljka koja raste u sunčanim kamenjarima Dalmacije i Hercegovine i s ovih područja daje... Planirate li uložiti u smilje, o ovome morate voditi računa!

Uzgajaju povrće u skloništu iz 2. Svjetskog rata

Podzemna farma
03.10.2017.

Uzgajaju povrće u skloništu iz 2. Svjetskog rata

Ispod jedne ulice u južnom Londonu nalazi se ogromno sklonište pretvoreno u pionirsku urbanu farmu, "Growing Underground", koja opskrbljuje londonske supermarkete i restorane. Sklonište iz 2. Svjetskog rata koje bi moglo zaštititi 8.000 ljudi sastoji se od dva velika tunela za koje je planirano kako će psotati produžetak londonskog podzemlja. To se... Uzgajaju povrće u skloništu iz 2. Svjetskog rata

Umjesto cvijeća zasadite - voće!

Voćni vrtovi
01.10.2017.

Umjesto cvijeća zasadite - voće!

Borovnice, jagode, maline - umjesto cvjetnih leja u dvorištu. Voćni vrtovi, to je retro trend, koji se u izmjenjenoj varijanti ponovo vraća iako se okućnica sa voćem za vlastite potrebe nekada jednostavno podrazumijevala. Ali, dizajneri dvorišta u svijetu sada kao jedan od modernih trendova promoviraju kombinaciju voća umesto cvijeća. Takav trend... Umjesto cvijeća zasadite - voće!

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Kontejneri

Prikaz oglasa iz poljoprivrednog oglasnika koji sadrže ključnu riječ: kontejneri.

Kontejneri za sjetvu

Kontejneri za sjetvu

Plastenici i skladišta
Biogal d.o.o.

Kontejneri za sadnice

Kontejneri za sadnice

Sadni materijal

Presadnice ljetnica

Presadnice ljetnica

Ukrasno bilje
Vrtni centar JUG

Ostale oglase možete pronaći ovdje.