AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Jesenja Berba Smilja

Jesenja Berba Smilja

Pretraga članaka za ključne riječi: jesenja berba smilja. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

Otkupna cijena smilja 3 KM za kilogram?

Jesenja berba smilja počet će za 30 dana, no već sada započinju pripreme na terenu. S obzirom da se i ove godine očekuju veliki prinosi smilja, proizvođači strahuju od ponovnog zagušenja po pitanju otkupa zbog čega većina plantažera već sad pokušava dogovoriti cijenu i otkup, piše vecernji. Prema informacijama koje su dobili, lani je otkupna... Otkupna cijena smilja 3 KM za kilogram?

Zaštitna cijena svježe mase smilja 2,50 KM/kg

Proizvodnja smilja
03.03.2017.

Zaštitna cijena svježe mase smilja 2,50 KM/kg

Prvi radni sastanak Grupacije proizvođača i prerađivača smilja, održan je u Mostaru u organizaciji Privredne/Gospodarske komore FBiH. Cilj radnog sastanka je bio napraviti statističke podatke svih proizvođača smilja, kako već podignutih nasada, tako i planiranih plantaža, radi postizanja sinergije između planske proizvodnje i kapaciteta za... Zaštitna cijena svježe mase smilja 2,50 KM/kg

Prijavite svoje nasade smilja!

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH u skladu sa Zaključkom donesenim na sastanku Grupacije proizvođača i prerađivača smilja P/G k FBiH, obavještava sve proizvođače smilja, da radi jednostavnosti obrade i prikupljanja statističkih podataka, svoje nasade prijave osobama sa svog područja, a to su: Široki Brijeg ( Mile Gilja, Željko Gugić... Prijavite svoje nasade smilja!

Udruženi proizvođači i prerađivači smilja

Uzgoj smilja
07.12.2016.

Udruženi proizvođači i prerađivači smilja

Proizvođači i prerađivači smilja sada imaju krovnu organizaciju. Naime, u organizaciji Gospodarske komore FBiH, održana je sjednica formiranja Grupacije proizvođača i prerađivača smilja sa područja FBiH, radi stvaranja kvalitetnijih rješenja za probleme u proizvodnji i preradi smilja. Grupacija usko surađuje s naučno-znanstvenim i obrazovnim... Udruženi proizvođači i prerađivači smilja

Kako do novčanih potpora za uzgoj smilja?

Zavod za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke poziva proizvođače smilja sa područja županije na radne sastanke na temu novčanih potpora u proizvodnji ljekovitog i aromatičnog bilja. Predavanja će se održati danas u Ljubuškom (17 sati, općinska vijećnica) i Širokom Brijegu (17 sati, zgrada Vlade ŽZH). Radni sastanak u Posušju održava... Kako do novčanih potpora za uzgoj smilja?

Počinje otkup smilja, javite se!

Otkup smilja
10.10.2016.

Počinje otkup smilja, javite se!

Agro Centar Bojka iz Ljubuškog uskoro kreće s otkupom smilja. Također, ta tvrtka koja se između ostaloga bavi proizvodnjom sadnica više poljoprivrednih kultura i u svojem posjedu imaju tehnički opremljen centar za sijanje i pikiranje sadnica, ima milione sadnica koji čekaju hercegovačke poljoprivrednike da ih preuzmu radi jesenske sadnje. Svi... Počinje otkup smilja, javite se!

Brendirati eterično ulje od smilja iz Hercegovine!

Proizvodnja smilja
03.09.2016.

Brendirati eterično ulje od smilja iz Hercegovine!

USAID/Sweden FARMA II projekt je objavio javni poziv za apliciranje s projektima koji će omogućiti uvođenje reda u proizvodnju smilja, a kako bi potaknuli standardizaciju proizvodnje ovog ulja. Neznanjem do gubitka Glavni cilj ovih aktivnosti projekta je uvesti određeni standard kvalitete eteričnog ulja jedinstvenog za područje Hercegovine čime bi se... Brendirati eterično ulje od smilja iz Hercegovine!

Osim smilja potražnja je i za drugim biljem!

Uzgoj ljekovitog bilja na području Hercegovine ima veliku perspektivu te u budućnosti može otvoriti brojna radna mjesta. Međutim, potrebno je uključivanje institucija kako bi se ova oblast proizvodnje uredila, odnosno kako se ne bi događale nekontrolirane sadnje određene biljke, a time i rušenje tržišta. Velika potražnja Iako se posljednjih... Osim smilja potražnja je i za drugim biljem!

Uskoro berba kukuruza - što će biti s cijenom?

Rod kukuruza
25.08.2016.

Uskoro berba kukuruza - što će biti s cijenom?

Berba ranih sorti kukuruza u Republici Srpskoj počeće u prvoj polovini septembra, a prema prvim procjenama ratara, prinosi će nadmašiti višegodišnji prosjek, piše Glas Srpske. Za razliku od prošle godine kada je suša gotovo uništila rod ove žitarice, a prinosi dostizali jedva četiri tone po hektaru, ratari ove godine očekuju između sedam i... Uskoro berba kukuruza - što će biti s cijenom?

Sauna za pčele - nova rješenja protiv varoe?

Suzbijanje varoe
20.08.2016.

Sauna za pčele - nova rješenja protiv varoe?

Pčelari se uvijek obraduju kad god se pojavi bilo kakva vijest o novim metodama borbe protiv jednog od najvećih neprijatelja pčela parazita Varroe. Upravo jedna takva vijest nam dolazi iz Njemačke, čiji pčelari ponovo dokazuju da su među najaktivnijim kada se govori o razvijanju novih ideja u cilju uništenja ovog opasnog napasnika pčela, piše... Sauna za pčele - nova rješenja protiv varoe?

Započela berba ruske džanarike u Semberiji

Berba šljiva
29.07.2016.

Započela berba ruske džanarike u Semberiji

Započela je berba ruske džanarike u voćnjacima Semberije i podmajevičkog kraja. Vrsta šljive koja se već nekoliko godina uzgaja u tom kraju, navode voćari, nije teška za uzgajanje, nema pretjerane primjene hemije, prinosi su dobri, a cijena solidna. Ovo voće, koje u Rusiji nazivaju Obilnaja, osnova je za industrijsku proizvodnju raznih džemova i... Započela berba ruske džanarike u Semberiji

Zastoj u otkupu smilja - kapaciteti puni!

Otkup smilja
10.07.2016.

Zastoj u otkupu smilja - kapaciteti puni!

Niska otkupna cijena smilja nije jedini problem s kojim se susreću proizvođači ovog, kako su ga prošle godine nazivali "suhog zlata", problem je nastao i s nemogućnošću otkupa. Proizvođači su se našli u nedoumici jer njihov proizvod nema tko otkupiti budući da je otkup smilja već danima stopiran zbog prezasićenosti destilerija, piše... Zastoj u otkupu smilja - kapaciteti puni!

Tikve, tikvice, bundeve i buče - uzgoj i berba

Tikve i bundeve
10.07.2016.

Tikve, tikvice, bundeve i buče - uzgoj i berba

Tikve, tikvice, ljetne i zimske buče, bundeve i ukrasne (nejestive) tikve članovi su porodice tikva Cucurbitaceae. Bundeve i buče katkad se nazivaju zimskim plodovima. Beru se kasno u jesen i preko zime se mogu pohraniti na hladnom i suhom mjestu. Kad bundeve i buče dozriju kora im postaje čvrsta i obično je narančasta, prugasta ili plavo-zelena... Tikve, tikvice, bundeve i buče - uzgoj i berba

Zajedničkim nastupom protiv niske cijene smilja

Tržište smilja
08.07.2016.

Zajedničkim nastupom protiv niske cijene smilja

Sve više ljudi, mladih i starih, počelo se ozbiljno baviti proizvodnjom smilja u gradu Širokom Brijegu, napose u cijeloj Hercegovini. Većina je bila potaknuta primjerima otkupa smilja ranijih godina, točnije sve donedavno. No, postavlja se pitanje realnih potrebna za tržište eteričnim uljima i cijene otkupa. O prvom se samo špekulira, no nitko nije... Zajedničkim nastupom protiv niske cijene smilja

Počela berba malina, brine cijena!

Berba malina
01.07.2016.

Počela berba malina, brine cijena!

Na području srebreničke i bratunačke općine, petnaestak dana ranije, počeli su berba i otkup malina, a za desetak dana očekuje se berba na planinskim plantažama, piše Dnevni avaz. Uzgajivači su zadovoljni dobrim rodom i kvalitetom. Iako otkupna cijena još nije utvrđena, malinari su zadovoljni otkupom, jer u ove dvije općine ima pet... Počela berba malina, brine cijena!

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Jesenja Berba Smilja

Nema rezultata.