AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Fotosinteza

Fotosinteza

Pretraga članaka za ključne riječi: fotosinteza. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 4.

Zaštitite plastenik od temperaturnog pregrijavanja

Povrćarstvo
02.06.2017.

Zaštitite plastenik od temperaturnog pregrijavanja

Dolazi nam ljeto, a sa njim i visoke temperature. Sa povećanjem temperature vazduha dolazi do pregrijavanja plastenika i biljke će biti izložene stresu od pregrijavanja. Za sve biljke koje se gaje u zatvorenom prostoru je važno da se održi temperaturna ravnoteža. Previsoka temperatura djeluje negativno na biljke: dolazi do poremećaja metabolizma... Zaštitite plastenik od temperaturnog pregrijavanja

Đumbir - ljekoviti začin iz Azije u vašem vrtu

Đumbir
02.02.2017.

Đumbir - ljekoviti začin iz Azije u vašem vrtu

Đumbir (Zingiber officinale) je tropska, zeljasta, višegodišnja biljka poznata zbog svog podanka koji se koristi kao začin i kao biljni lijek. Potječe iz jugoistočne Azije. Spominje se u rukopisima starima više od 3.500 godina, a pretpostavlja se da je poznat više od 5.000 godina. Koristili su ga brojni narodi, čak i Grci i Rimljani, a također je... Đumbir - ljekoviti začin iz Azije u vašem vrtu

Kako smanjiti stres na voćkama?

Posljedice suše
19.08.2015.

Kako smanjiti stres na voćkama?

Prema pisanju stručnjaka, simptomi stresa kod voćaka uključuju venuće, žućenje i prerano opadanje, manje ožegotine od sunca na jabukama i lišću. Preporučuje se u voćnjacima, u kojima nema sustava za navodnjavanje, primijeniti folijarnu prihranu i pripravke za sprečavanje negativnog utjecaja stresa na biljke (rano ujutro ili kasno navečer), na... Kako smanjiti stres na voćkama?

Ublažite stres od suše na vinovoj lozi!

Stes od suše
18.08.2015.

Ublažite stres od suše na vinovoj lozi!

Prema pisanju stručnjaka, izrazito visoke temperature zraka, koje vladaju posljednjih dana, i kod vinove loze, kao i kod ostalih biljaka, uzrokuju stres. U dobro njegovanim vinogradima i u vinogradima u dobroj kondiciji, na vanjskom izgledu vinove loze nisu još vidljive posljedice dugotrajnog sušnog i vrućeg razdoblja. No, ako takvo vrijeme duže... Ublažite stres od suše na vinovoj lozi!

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Fotosinteza

Prikaz oglasa iz poljoprivrednog oglasnika koji sadrže ključnu riječ: fotosinteza.

Efekti EkoFreez®

Efekti EkoFreez®

Zaštitna sredstva i gnojiva
Ekopatent d.o.o

Multi N – folijarno gnojivo na bazi dušika

Multi N – folijarno ...

Gnojiva
Agrimatco d.o.o.

Signum®

Signum®

Fungicidi
BASF Srbija d.o.o.

Ostale oglase možete pronaći ovdje.