AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Elementarna Nepogoda

Elementarna Nepogoda

Pretraga članaka za ključne riječi: elementarna nepogoda. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 13.

Baklje spasa u nasadima diljem Evrope!

Temperaturni minusi i mraz uništavali su posljednjih dana poljoprivredne kulture diljem zemlje. Temperature su bile preniske za većinu voćnih vrsta, vinograda, a također i za ratarske kulture koje su sada zasijane. Meteoalarm je nedavno objavio zanimljive fotografije. Na njima se može vidjeti kako se švicarski poljoprivrednici bore protiv jutarnjeg... Baklje spasa u nasadima diljem Evrope!

Zbog elementarnih nepogoda i do 35% manje grožđa!

Berba grožđa
07.10.2017.

Zbog elementarnih nepogoda i do 35% manje grožđa!

Nepovoljni klimatski uvjeti u 2017. godini, uključujući tuču i mraz u proljeće, kao i sušu u ljetnim mjesecima, uzrokovali su znatnu štetu u vinogradima diljem Europe. Većina vinorodnih regija u Europi zbog toga očekuje vrlo slabu berbu grožđa 2017. godine. Glavne zemlje koje proizvode vino u Europskoj uniji predviđaju znatne padove: Španjolska... Zbog elementarnih nepogoda i do 35% manje grožđa!

Zbog suše prinosi umanjeni za 40 posto

Radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima republičkih udruženja poljoprivrednika, a povodom uticaja suše na poljoprivrednu proizvodnju u 2017.godini organizirao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić. Zaključeno je da se Vladi RS predlože moguće mjere za ublažavanje posljedica suše, te ostalih... Zbog suše prinosi umanjeni za 40 posto

Milionske štete od suše, traži se pomoć od države!

Samo na voćnjacima u opštini Gradiška šteta je 16 miliona KM što od mraza, što od visokih temperatura i suša. Istakao je ovo juče za nezavisne.com Dragoja Dojčinović, predsjednik Udruženja voćara RS, a zbog svega lošeg što ih je snašlo voćari će, kako kaže, naredne sedmice Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS uputiti... Milionske štete od suše, traži se pomoć od države!

Šteta od mraza u voćnjacima 50 miliona KM

Šteta koju je u voćnjacima na području sedam opština u Republici Srpskoj izazvao mraz krajem aprila iznosi oko 50 miliona KM, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić nakon sastanka sa voćarima u Donjim Podgradcima kod Gradiške i obilaska voćnjaka u Potkozarju. Procjene štete do 20. juna Pouzdaniji rezultati... Šteta od mraza u voćnjacima 50 miliona KM

Mogu li voćari očekivati pomoć i kakvu?

Vijesti su bile po medijima, konferencije za novinare su završile, svjetla reflektora su se pogasila. Govorilo se o nužnosti pomoći voćarima koji su teško pogođeni mrazom. No, hoće li biti što od toga? Sada se ne govori gotovo ništa u medijima, a voćari između sebe defetistički zaključuju kako država iskreno brine za njih, a mnogi komentiraju... Mogu li voćari očekivati pomoć i kakvu?

Kukuruzu zbog vremenskih nepogoda raste cijena

U Argentini su ukinute kvote na izvoz kukuruza i pšenice pa se sada očekuje povećanje površina pod tim kulturama, na štetu soje. Poplave u SAD-u primorale su američke proizvođače da prodaju urod kukuruza, čija će se cijena nakon nepogoda vjerojatno povećati. Suša je pri kraju ljetne i na početku jesenske sezone 2015. zaustavila sjetvu u... Kukuruzu zbog vremenskih nepogoda raste cijena

Suša uzrok višemilionskih šteta u poljoprivredi

Poljoprivrednici u Bosni i Hercegovini 2015. godinu nažalost, neće pamtiti po dobrom. Nezapamćeno duga suša od skoro dva mjeseca sa ekstremno visokim temperaturama, koje su dostizale u pojedinim dijelovima Hercegovine i preko 40 stepeni, prepolovila je gotovo svu poljoprivrednu proizvodnju na otvorenom. Najteže i najveće štete pretrpjela je regija... Suša uzrok višemilionskih šteta u poljoprivredi

Poplava u makedonskom selu odnijela živote!

Scenarij iz veljače kada su potopljene kuće, ceste i poljoprivredne površine u Makedoniji punile naslovnice, opet se ponavlja. Zbog obilnih kišnih padalina koje su u ponedjeljak zahvatile tu zemlju, poplavljeno je nekoliko gradova. Velika tragedija se odvila u ruralnom kraju u Makedoniji, gdje je poplavljeno selo koje je trenutno odsječeno od ostatka... Poplava u makedonskom selu odnijela živote!

Napravili snješka  usred ljeta!

Ljetni snješko
26.07.2016.

Napravili snješka usred ljeta!

Usred ljeta stanovnici Umoljana na Bjelašnici napravili su snješka! Naime, nevrijeme koje je u nedjelju pogodilo Bosnu i Hercegovinu, donijelo je Umoljanima grad veličine oraha koji je po naselju padao 20-ak minuta. Dosjetljivi stanovnici od napadalog grada napravili su snješka, piše avaz.ba. Podsjećamo, nevrijeme je najviše štete prouzročilo u... Napravili snješka  usred ljeta!

Proglasit će elementarnu nepogodu zbog suše?

Vlada USK
26.08.2017.

Proglasit će elementarnu nepogodu zbog suše?

Vlada Unsko-sanskog kantona zadužila je Kantonalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da, u saradnji s općinskim službama za poljoprivredu, sagleda posljedice dugotrajnog sušnog perioda na poljoprivrednu proizvodnju i sve prikupljene podatke dostave grado/načelnicima i općinskim štabovima civilne zaštite. Oni će tada preduzimati... Proglasit će elementarnu nepogodu zbog suše?

Mraz pokosio jagodičasto i bobičasto voće

Sastanak ministara
14.05.2017.

Mraz pokosio jagodičasto i bobičasto voće

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić održao je sastanak sa resornim kantonalnim ministrima u sjedištu Federalnog ministarstva u Sarajevu kako bi razgovarali o stanju u poljoprivredi u Federaciji BiH. Na današnjem sastanku raspravljalo se o planiranim programima poticaja u poljoprivredi u FBiH za 2017. godinu, kao i... Mraz pokosio jagodičasto i bobičasto voće

Usjevi požutjeli, hladnoća i kiša šteti kukuruzu

Štetu će zbog vremenskih (ne)prilika, nakon voćara, zbrajati i ratari. Polja kukuruza u Semberiji, kako prenose nezavisne.com, žuta su poslije desetodnevnog hladnog i kišnog perioda zbog kojeg poljoprivrednici fizički ne mogu da uđu u parcele da bi zaštitili usjeve. Niska temperatura usporila rast "Kukuruz sada raste na difuznoj svjetlosti, kao da... Usjevi požutjeli, hladnoća i kiša šteti kukuruzu

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Elementarna Nepogoda

Nema rezultata.