Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sirana Špin
  • 12.11.2021. 11:15
  • Istarska, Poreč

Velika potvrda kvalitete - Istarski ovčji sir Špin drugi najbolji na svijetu

Možemo se pohvaliti da sve sireve proizvodimo isključivo od domaćeg mlijeka, kažu iz Sirane koja itekako ima razloga za zadovoljstvo rezultatima ocjenjivanja na koje je stiglo 4.000 sireva iz 40 zemalja.

Foto: Agrolaguna d.d.
  • 250
  • 32
  • 0

Istarska Agrolaguna, sa svojim ovčjim sirom Špin, osvojila je drugo mjesto na svjetskom ocjenjivanju sireva World Cheese Awards.

No, osim ovčjeg sira briljirali su im i kravlji sir Špin i Istarski miješani sir Špin, koji su u svojim kategorijama osvojili brončane medalje.

Kako su priopćili iz ove tvrtke, već 33. natjecanje proizvođača sireva i ocjenjivanje najboljih ove godine je održano u Oviedu u Španjolskoj, a sudjelovalo je rekordnih 4.000 sireva iz 40 zemalja svijeta.

U svakoj kategoriji proglašena su tri najbolja sira na svijetu. Prilikom kušanja i ocjenjivanja sireva čak 230 stručnjaka okupljenih u ocjenjivačkom žiriju, posebnu je pozornost usmjerilo prema skladnom okusu sireva.

"Za ovaj uspjeh zaslužni su znanje i posvećenost u cijelom procesu proizvodnje, od mlijeka do sira. Možemo se pohvaliti da sve sireve proizvodimo isključivo od domaćeg mlijeka, a mlijeko za ovčji sir proizvodimo na vlastitoj farmi s 800 ovaca koja se nalazi u neposrednoj blizini sirane. Time postižemo visoku kvalitetu i autentični okus sira što su prepoznali i stručni ocjenjivači", rekao je voditelj sirane Krunoslav Salaj.  

Drugi na svijetu po kvaliteti - ovčji sir Špin

Riječ je, otkrivaju iz Sirane, o njihovim najprodavanijim sirevima koji su dostupni u prodajnoj mreži diljem Hrvatske.

Ponosna na uspjeh je i Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune koja je naglasila da su u zadnjih nekoliko godina osvojili puno velikih međunarodnih nagrada za sireve, ulja i vina.

"Sve te nagrade i priznanja potvrđuju da je usmjerenost na kvalitetu pravi i jedini put koji smo odabrali za naše brendove Špin, Ol Istria i Vina Laguna. Potrošači sve više traže vrhunske domaće proizvode za koje smo se mi specijalizirali i u njih ulažemo sve naše znanje i dugogodišnje iskustvo“, izjavila je. 

Sirana Špin, opisuju u priopćenju, potpuno je posvećena tradicionalnom načinu proizvodnje koji zahtijeva puno ručnog rada, od pripreme proizvodnje do zrenja sireva. Godišnje na tržište plasiraju više od 300 tona tvrdih sireva vrhunske kvalitete koji su svojim pakiranjima prilagođeni potrebama potrošača.

"Upravo je Istarski ovčji sir jedan od gastronomskih bisera Istre, za koji je pokrenut postupak dodjele zaštićene oznake izvornosti kako bi se tržištu i potrošačima najbolje prezentirala posebnost njegove strukture i okusa", zaključju iz Agrolagune. 


Tagovi

Ovčji sir Špin Agrolaguna Drugi na svijetu World cheese awards


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije