Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jaja
  • 28.07.2020. 10:30

TISUP: Na domaćem tržištu cijene jaja na istoj razini kao i prošli mjesec

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je veleprodajne cijene konzumnih jaja u lipnju u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. 

Foto: Jumpstory
  • 111
  • 11
  • 0

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je veleprodajne cijene konzumnih jaja u lipnju u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. 

Tako su, prema njima, na domaćem tržištu u lipnju ove godine prosječne cijene najprodavanijih jaja iz kaveznog uzgoja zadržale na razini cijena iz prethodnog mjeseca. 

Niže u odnosu na svibanj, za 6,7 %, bila su jedino jaja razreda S, s prosječnom cijenom od 0,55 kn/kom. Prosječna veleprodajna cijena jaja L razreda iznosila je 0,69 kn/kom, a M razreda 0,61 kn/kom.

TISUP: Blagi pad otkupnih cijena mlijeka na domaćem tržištu

Jaja iz podnog uzgoja tržena su u lipnju po nešto višim cijenama u odnosu na svibanj ove godine, i to za 2,74 % (L) odnosno 5,63 % (M). Prosječna cijena jaja L i M bila je jednaka, a iznosila je 0,75 kn/kom.

"Prosječne cijene jaja svih kategorija težine i oblika držanja u lipnju ove godine bile su više u odnosu na lipanjske cijene lanjske godine. Značajniji porast cijena bilježimo kod jaja S razreda (kavezno), za 14,5%, te kod jaja razreda XL (kavezno) i M (podno) za cca 10%.

Cijena jaja (razred L&M) na RH tržištu u lipnju 2020. godine iznosila je 137,15 eura/100 kg i u odnosu na prosječnu razinu cijena na EU tržištu, 129,41 eura/100 kg, bila je viša za 6,0 %“, navode iz TISUP-a.


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

Jaja TISUP Cijene Podni uzgoj Kavezni uzgoj


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]