Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz hrane
  • 26.12.2019. 15:30

Šest proizvođača iz Srbije prošlo kinesku inspekciju: Izvoz mleka od januara

Šest kompanija iz Srbije koje su se prijavile za izvoz mleka i mlečnih proizvoda, prošle su proveru kineskih inspekcija.

Foto: Depositphotos/Lihodeev
  • 1.105
  • 167
  • 0

Šest kompanija iz Srbije koje su se prijavile za izvoz mleka i mlečnih prerađevina u Kinu prošle su inspekciju. Oni će moći da izvoze u Kinu, kada im stignu dozvole. 

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je za Danas potvrdio da su bili inspektori za mleko i mlečne prerađevine, te da su svi koji su se prijavili prošli. Nedimović očekuje da će u januaru svi proizvođači dobiti dozvolu za izvoz. Reč je o kompanijama: Fabrika dečje hrane, Mlekari Šabac, Imleku, Mlekari Ub, Megle Srbija i Somboledu.

Ministar poljoprivrede je u junu ove godine sa predstavnicima kineske carine potpisao ugovore koji će omogućiti proizvođačima svinjskog mesa i mlečnih proizvoda iz Srbije da izvoze na tržište Kine.

Tada je Nedimović najavio početak izvoza za novembar, a potom i do kraja godine. Nedimović je ranije izjavio da očekuje da iz Srbije u Kinu ide oko 50.000 tona svinjskog mesa.

Trgovinska razmena između Kine i Srbije prošle godine bila je 950 miliona dolara, što je za 25 odsto više nego godinu ranije. Kina je u 2018. najviše iz Srbije uvozila drvo i obojene metale, a Srbija je iz Kine najviše kupovala električne aparate, elektronske komunikacione uređaje i opremu.


Izvori

Danas.rs


Tagovi

Izvoz hrane Izvoz mleka Izvoz mlečnih prerađevina Izvoz svinjetine Branislav Nedimović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić