Pretraga tekstova
Europski centar za brzo uzbunjivanje u prometu hranom, RASFF obavijestio je o utvrđenoj bakteriji.
Zbog moguće zaraze bakterijom salmonella typhimurium, s hrvatskog se tržišta povlači zamrznuto pureće meso.
Kako stoji u obavijesti europskog centra za brzo uzbunjivanje u prometu hranom (RASFF), meso je uvezeno iz Mađarske, a rizik je ozbiljan.
Salmonela je, dodaju, otkrivena u uzorku koji je izuzet iz pošiljke mesa koja je distribuirana u Hrvatsku.
Tagovi
Salmonela Meso Smrznuta puretina
Autorica
Više [+]
Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]
Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti.
O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su medijski stručnjaci, predstavnici Europske komisije u Hrvatskoj i lokalne organizacije/institucije koje provode projekte provjere točnosti informacija.
U edukativnom dijelu događanja predstavljen je i projekt FoodFacts, internetski sustav provjere točnosti informacija o hrani, kojeg je ispred projektnog tima prezentirao Vedran Stapić, član uprave Agrokluba.
U drugom su bloku kroz praktično-interaktivni dio studenti predstavili primjere dezinformacija i načine kako ih prepoznati.
Na događaju su sudjelovali brojni učenici srednjih škola i studenti, ali i nešto iskusnija grupa osječkih umirovljenika.
Agroklub® koristi internet kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem stranica prihvaćate pravila privatnosti o kojima možete više saznati ovdje