Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šafram
  • 13.02.2016. 16:30

Šaframova paprika zdravstveno ispravna

Laboratorijska analiza suhomesnatih proizvoda začinjenih Šaframovom ljutom paprikom, pokazale su da su ispravni za konzumiranje.

Foto: pixabay.com
  • 339
  • 50
  • 0

Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, kao referentni laboratorij za određivanje mikotoksina Ministarstva poljoprivrede RH, na traženje tvrtke Šafram d.o.o., laboratorijski je ispitao i u svojim izvještajima potvrdio kako su uzorci dostavljenih suhomesnatih proizvoda koje su proizveli građani, u potpunosti zdravstveno ispravni i sigurni za konzumiranje.

Suhomesnati proizvodi su ispravni za konzumaciju

Spomenuti suhomesnati proizvodi začinjeni su tucanom ljutom paprikom koju je tvrtka Šafram d.o.o. početkom veljače ove godine povukla iz prodaje zbog utvrđenih nešto viših vrijednosti aflatoksina. Nakon toga dostavljeni su na zdravstvenu analizu i mjerenje prisutnosti aflatoksina B1 G1 B2 G2 za ukupno tri vrste suhomesnatih proizvoda, koje su proizveli građani K.B. i B.S. iz Zagreba, koristeći pritom spomenutu tucanu ljutu papriku, koja je na kraju pokazala zdravstvenu ispravnost proizvoda.

U tvrtki su zadovoljni što potrošači nisu bili ugroženi

"Razina aflatoksina bila je ispod razine koju je uopće moguće laboratorijski registrirati i izmjeriti. Podsjetimo, Šafram d.o.o. je odmah po objavi nalaza zdravstvene neipravnosti dvaju uzoraka svoje tucane ljute paprike određenih lotova, iste promptno povukla s tržišta, a svoje kupce putem svoje web stranice i društvenih mreža o tome obavijestila te ponudila povrat novca za kupljeni proizvod, uz veliku i duboku ispriku. Stoga sa zadovoljstvom obavještavamo svoje vjerne kupce kako su proizvodi, začinjeni našom tucanom ljutom paprikom, u potpunosti zdravstveno ispravni", poručuju iz Šaframa.

Inače, prisustvo aflatoksina u Hrvatskoj se kontrolira unatrag nekoliko godina te je do sada nađen u brojnim proizvodima, između ostalih i u mlijeku, kukuruznom škrobu pa čak i dječjim igračkama. Šafram d.o.o na tržištu posluje 25 godina i isto toliko bilježi sanitarnu urednost i zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Šafram d.o.o. Mikotoksini Laboratorij Zdravstvena ispravnost Suhomesnati proizvodi Aflatoksini Ljuta paprika


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs