Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Deklaracija proizvoda
  • 28.02.2018. 15:30

Prisjeo mu čaj u Saboru: čije su pčele i čiji med?

Pio je čaj, dobio med, vidio deklaraciju pa objavio da mu je prisjeo. Čije su pčele i čiji je med, upitao se saborski zastupnik Ivan Ćelić.

  • 1.899
  • 257
  • 0

Čije su pčele i čiji je med, zapitao se jutros i na svojoj facebook stranici objavio saborski zastupnik HDZ-a Ivan Ćelić

"Jutrošnji čaj u Hrvatskom saboru mi je prisjeo. Uz čaj dobijem "Cvjetni med - dar pčela i prirode". Zemlja podrijetla: mješavina meda iz EU i meda koji nije iz EU. Da, dobro ste pročitali - mješavina meda iz EU i meda koji nije iz EU. Mogli su barem napisati u kojem omjeru. Ironičan sam, naravno. U prijevodu čitajte: to je med iz Kine kojem je dodano malo meda iz Hrvatske. Pa, tko dopušta ovakve deklaracije? Je li se i ovaj med može prodavati u okviru promidžbene akcije "Kupujmo hrvatsko"? Strašno", napisao je zastupnik. 

Svoje pitanje o deklaraciji proslijedio je, vidi se iz komentara, i stranačkom kolegi, ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću, ali i europarlamentarki Dubravki Šuici. Naime, jedno od komentara bilo je: "Meni je prisjelo kada sam na dječjim kašicama pročitao EU poljoprivreda i poljoprivreda izvan EU. Pa kakva je to uopće formulacija? Znači da kašica može biti od voća i povrća primjerice i Njemačke, Kine i Brazila. Puno više vjerujem Njemcima nego Kinezima. Eto Ivane dvije teme, upregnite kolege u EU parlamentu i razjasnimo to, odnosno mijenjajmo. U suštini se radi o istom problemu nejasnog deklariranja, a imamo pravo znati točno porijeklo".

"Jučer kupim banana čips i na deklaraciji piše zemlja podrijetla EU. Kako je to moguće? Od kad ta vrsta banana raste po Europi?", dodatni je komentar na sporne deklaracije.

Uz deklaracije, mediji su primijetili i da je Ivan Ćelić za med prozvao kolegu iz HDZ-a. Objavio je, naime, fotografiju meda tvrtke PIP, tvrtke koju je osnovao njegov stranački kolega Ivan Bračić, bivši pomoćnik ministra gospodarstva. "Ne možeš se u javnosti zalagati protiv uvoza, a raditi drugo", komentirao je za 24sata Ćelić.

Foto: Robert Anić/PIXSELL


Tagovi

Ivan Ćelić Med Sabor Deklaracije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?