Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podravka
  • 22.10.2015. 15:30

Podravka nudi otkup preostalih dionica Žita

Koprivnička Podravka objavila je u četvrtak ponudu za preuzimanje svih dionica ljubljanskog Žita, u kojoj za svaku pojedinu dionicu koja nije u njezinom vlasništvu nudi 180,1 euro.

  • 285
  • 28
  • 0

Koprivnička Podravka objavila je u četvrtak ponudu za preuzimanje svih dionica ljubljanskog Žita, u kojoj za svaku pojedinu dionicu koja nije u njezinom vlasništvu nudi 180,1 euro, izvijestili su u četvrtak iz Podravke. Ponuda za preuzimanje objavljena je današnjem Delu, a trajat će od 23. listopada do 23. studenog u 12 sati.

Na dan objave ponude za preuzimanje Podravka ima 183.386 dionica Žita, što predstavlja 51,54% svih dionica Žita. Podravka je 19. listopada od Agencije za tržište vrijednosnih papira Republike Slovenije dobila dozvolu za davanje ponude za preuzimanje 172.406 redovnih dionica Žita.

180,1 eura po dionici

O namjeri preuzimanja, Podravka je sukladno zakonu obavijestila Agenciju za tržište vrijednosnih papira Slovenije, Javnu agenciju Republike Slovenije za zaštitu tržišnog natjecanja, Upravu društva Žita te predstavnike radnika obje tvrtke. Aktivnosti vezane uz ponudu za preuzimanje u ime i za račun Podravke obavlja tvrtka Ilirika iz Ljubljane.

Žito je izdavatelj 355.792 redovnih slobodno prenosivih dionica na ime izdanih u nematerijaliziranom obliku i upisanih u središnjem registru vrijednosnih papira Centralnog klirinškog depozitnog društva u Ljubljani. Tim dionicama trguje se na Ljubljanskoj burzi.

Ugovor o kupnji 51,55% dionica ljubljanskog Žita, po cijeni od 180,1 eura po dionici, odnosno za 33,03 milijuna eura, Podravka je sklopila u travnju ove godine. Ugovor je sklopljen s konzorcijem prodavatelja koji su sačinjavali Slovenski državni holding te Modra zavarovalnica KD Kapital, KD Skladi, Adriatic Slovenica i NLB Skladi.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Podravka Ilirika Ljubljanska burza Žito Dionice Agencija za tržište Javna agencija Konzorcij prodavatelja Modra zavarovalnica KD Kapital KD Skladi Adriatic Slovenica NLB Skladi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]