Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mesna industrija
  • 15.09.2015. 18:00

Pivac preuzima Vajdu

Direktor Mesne industrije braća Pivac iz Vrgorca Ivica Pivac u posljednja dva mjeseca kupio je gotovo 13 tisuća dionica čakovačke Vajde.

  • 549
  • 40
  • 0

Direktor Mesne industrije braća Pivac iz Vrgorca Ivica Pivac u posljednja dva mjeseca kupio je gotovo 13 tisuća dionica čakovačke Vajde. Tako su ovaj tjedan s 20,01% udjela postali njezin najveći dioničar.

Pivci su, uz matičnu kompaniju izraslu iz obrta osnovanog 1952. vlasnici još nekoliko tvrtki iz mesnog biznisa, to su Dalmesso, Bermes i PPK, s kojima ukupno godišnje ostvaruju više od dvije milijarde kuna prihoda. Usto su (su)vlasnici hotela te su vlasnici 18,12% udjela u Krašu.

Šampionski pršut dolazi iz Vajde

Tržištu nude široki asortiman proizvoda, od lepeze svježeg mesa do dalmatinskih pršuta, ali i lokalno prepoznatljivih međimurskih delicija, poput mesa z'tiblice i slanine. Na nacionalnom natjecanju pršutara 2012. upravo je Vajdin dalmatinski pršut dobio najveću ocjenu, proglašen je šampionom. Uz potporu iz EU pretpristupnog fonda SAPARD 2009. Vajda je investirala 15 milijuna kuna u novu klaonicu na matičnoj lokaciji, a ima i vlastitu maloprodaju s 13 trgovina.


Tagovi

Vajda Mesna industrija Ivica Pivac Čakovec Vrgorački poduzetnici Dionice Dalmesso PPK Bermes


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."