Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad Pazin
  • 21.06.2021. 09:00
  • Istarska, Pazin

“Pazinska slasna priča” - gastronomska poklon kutija koja promovira domaće proizvode

Namijenjena je isključivo za visokokvalitetne, autohtone, tradicionalne i prepoznatljive eno-gastronomske proizvode lokalnih proizvođača.

Foto: Facebook/ Grad Pazin
  • 161
  • 137
  • 0

U sklopu projekta I_Archeo.S., HeArt of Gastronomy osmišljena je "Pazinska slasna priča" - gastronomska poklon kutija puna slasnih delicija iz toga područja. 

"Namijenjena je ispričati priču o jedinstvenim okusima i mirisima ovoga grada pa osim kriterija kvalitete i prepoznatljivosti, sadržaj kutije treba zadovoljiti i kriterij teritorijalnosti", pojasnili su iz gradske uprave koja ju je predstavila gospodarstvenicima u sklopu obilježavanja Dana grada Pazina. 

Može se pokloniti dragom prijatelju, poslovnom partneru ili pak kao suvenir s putovanja zbog čega dolazi u tri različite veličine, a namijenjena je isključivo za visokokvalitetne, autohtone, tradicionalne i prepoznatljive eno-gastronomske proizvode lokalnih proizvođača, kao što su med i drugi pčelinji proizvodi, Pazinski cukerančić, vino osobito sorte malvazija, suhomesnati i drugi proizvodi, maslinovo ulje i rakije. 

Svaki proizvod koji dolazi u kutiju pomno je izabran te predstavlja Pazinštinu na najbolji mogući način. Na vanjskom djelu kutije nalazi se dvojezični kreativni opis sadržaja, te otvor u obliku tlocrta Kaštela kako bi dodatno asocirala na grad.

"Intencija je pomoću inovativnog oblika, kroz razvoj zajedničke gastronomske ponude, suradnje sudionika i sveukupno povećanje jedinstvenosti proizvoda, postati prepoznatljivi na eno-gastronomskim kartama“, pojasnili su te poručili da nastavljaju razvijati inovativnu i integriranu ponudu te promicati pazinsku gastronomiju.


Tagovi

Pazinska slasna priča Grad Pazin Gastronomska kutija Lokalni proizvođači


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰