Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dogovor Srbije i Makedonije
  • 16.04.2015. 12:44

Olakšana trgovina prehrambenih proizvoda

Postignut je i dogovor o međusobnom priznavanju dokumentacije, koja će pratiti pošiljke pri izvozu i uvozu između Makedonije i Srbije.

  • 136
  • 4
  • 0

Direktori Uprave za veterinu Dejan Bugarski i Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Nebojša Milosavljević, održali su danas, 16. aprila 2015. godine, u Beogradu, sastanak sa direktorom Agencije za hranu i veterinu Republike Makedonije, Zoranom Popovskim.

Tokom sastanka, a radi unapređenja trgovine i otklanjanja potencijalnih barijera u trgovini poljoprivredno prehrambenih proizvoda, razmatrane su mogućnosti izmene postojećeg Sporazuma, potpisanog 2012. godine, između resornog Ministarstva i Agencije za hranu i veterinu Republike Makedonije, u oblasti bezbednosti hrane i veterinarstva.

Postignut je i dogovor o međusobnom priznavanju dokumentacije, koja će pratiti pošiljke pri izvozu i uvozu, što će olakšati promet, unaprediti međusobnu trgovinu poljoprivredno prehrambenim proizvodima uz poštovanje svih standarda i zahteva vezanih za bezbednost hrane.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Srbija Makedonija Dejan Bugarski Nebojša Milosavljević Zoran Popovski Barijere u trgovini Poljoprivredno prehrambeni proizvodi Bezbednost hrane


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.