Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akcija Opson 6
  • 16.03.2017. 10:00

Oduzeti hrana i piće vrijedni 30.000 KM

Međunarodna akcija "Opson 6" organizovana je sa ciljem zaštite potrošača od nezakonite proizvodnje i prometovanja hrane i pića.

Foto: new.uino.gov.ba
  • 481
  • 23
  • 0

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje učestvovali su u međunarodnoj akciji "Opson 6" koja je organizovana u koordinaciji Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, pod okrivljem Interpola i Europola, sa ciljem zaštite potrošača od nezakonite proizvednje i prometovanja hrane i pića.

Provodeći međunarodnu akciju "Opson 6" koja se odnosila na spriječavanje nezakonitog prometa i proizvodnje hrane i pića, ovlaštena službena lica UIO iz Regionalnog centra Sarajevo izvršili su više kontrolnih aktivnosti. Cilj kontrolnih aktivnosti je bila upotreba stečenog znanja, vještina i opreme koje su službenici stekli i dobili putem programa EXBS.

Tom prilikom samo na području RC Sarajevo je otkriveno i privremeno oduzeta veća količina prehrambenih artikala u ukupnoj vrijednosti 30.000 KM. Protiv počinitelja, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priopćeno je uz UNO BIH.

Foto: new.uino.gov.ba


Tagovi

Opson 6 Oduzimanje Prekršaj Hrana Piće


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]