Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz ulja
  • 24.06.2022. 09:00

Odobren izvoz ulja prema dozvolama za maj

Odluka je doneta kako bi se omogućila realizacija zaključenih ugovora, a imajući u vidu da se izvoz iz logističkih razloga odvija otežano.

Foto: Depositphotos/branex
  • 376
  • 99
  • 0

Vlada Republike Srbije donela je dopunjenu odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na predlog Komisije, odobrava preraspodela nerealizovane količine ulja po izdatim dozvolama za maj, a nakon dostavljenog izveštaja Uprave carina o izvozu.

Odluka je doneta kako bi se omogućila realizacija zaključenih ugovora, a imajući u vidu da se izvoz iz logističkih razloga odvija otežano. S obzirom na to da su ovi proizvodi i prvobitno bili namenjeni izvozu, ova odluka ne može uticati na snabdevenost domaćeg tržišta.

Usred blokade poljoprivrednici Braničeva dobili termin kod Vučića

Podsetimo da je jedan od razloga protesta ratara Braničeva i cena suncokreta i otkup budućeg roda.

"Uskoro će žetva pšenice, na manje od mesec i po smo do žetve suncokreta, a uljare su već izašle sa nekim svojim stavom da su im magacini puni i da neće imati dovoljno novca za otkup, a tako se isto desilo i sa mlinarima", rekao je predsednik udruženja "Stig" Nedeljko Savić i dodao da oni traže visoku cenu, ali će pristati i na nešto manju od željene, pa će biti "srećni i zadovoljni, kao u svakim pregovorima".


Tagovi

Izvoz ulja Vlada Republike Srbije Cena suncokreta Dozvole za izvoz


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.