Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gotova hrana
  • 17.04.2016. 15:45

Na sosovima uskoro upozorenje: Ne jedite često!

Kompanija Mars Fud (Mars Food), koja proizvodi konzervirane sosove, saopštila je da će se oni uskoro na ambalaži imati upozorenje da ih ne treba jesti često.

  • 78
  • 3
  • 0

Kompanija Mars Fud (Mars Food), koja proizvodi konzervirane sosove, saopštila je da će se oni uskoro na ambalaži imati upozorenje da ih ne treba jesti često.

Predstavništvo Mars Fuda u Briselu potvrdilo je da neke proizvode te kompanije, kao što je Dolmio sos za špagete, ne treba jesti više nego jednom nedeljno zbog visokog sadržaja šećera, soli i masti. "Naša kompanija je spremna da dobrovoljno učestvuje u promovisanju zdravijeg načina ishrane, a upozorenje o sadržaju proizvoda doprineće transparentnosti poslovanja", rekla je predsednica kompanije Fiona Doson.

Mars najavio ograničavanje šećera u sosovima do 2018. godine

Kampanja za promovisanje zdrave hrane koju je predvodio čuveni kuvar Džejmi Oliver, primorala je britansku vladu da razmotri povećanje poreza na proizvode s dodatkom šećera. Kompanija Mars Fud navela je da će, u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, ograničiti količinu šećera u sosovima i niskokaloričnim obrocima do 2018. godine, a do 2021. smanjiti upotrebu natrijuma u proizvodnji za 20 odsto.

Pojedini stručnjaci izrazili su sumnju da će najavljene odluke Mars Fuda značajnije uticati na promene navika u ishrani, jer mali broj potrošača čita deklaracije proizvoda. Mars Fud najavio je da će uskoro na svom zvaničnom sajtu objaviti spisak proizvoda koje ne bi trebalo jesti češće od jednom nedeljno, i spisak onih koji se bezbedno mogu jesti svakodnevno. Ta kompanija planira da tokom narednih godina sastav 95 odsto svojih proizvoda prilagodi tako da se mogu jesti i svakodnevno.

Čokolade neće biti na popisu jer nisu redovan obrok

Među proizvodima koje je poželjno ne jesti češće nego jednom nedeljno, biće Dolmio sosovi i prelivi za lazanje i špagete, dok će većina proizvoda u Britaniji biti namenjena za svakodnevnu upotrebu. Iako je Mars Fud poznat po čokoladnim proizvodima, oni neće biti obuhvaćeni kampanjom, jer se ne smatraju hranom koja je redovan obrok.

Foto:pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Mars Fud Sos za špagete Upotreba šećera Zdrava hrana Gotova hrana

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija-drvo gracioznih cvetova!