Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tvornica bureka
  • 31.10.2013. 08:07

Mlinar u Osijeku gradi tvornicu za proizvodnju bureka

Mlinarov burek već se uspješno distribuira zadovoljnim kupcima u inozemstvu, a u Osijeku će izgraditi i novu najsuvremeniju tvornicu

Foto: freepik.com
  • 736
  • 33
  • 0

Još uvijek se Mlinar u javnosti doživljava kao maloprodajni lanac prodavaonica kruha i peciva, a samo manjim dijelom industrijskom proizvodnjom koja nadmašuje potrebe domaćeg tržišta. Mlinarova pekarska mreža do danas je razvijena u niz od 170 prodavaonica u tri države. Sva su ta prodajna mjesta opremljena i uređena u skladu sa standardima koji osim bogatstva ponude, nude svježinu koja se može namirisati, kao i neprestano iznenađivanje kupaca novim proizvodima.

To su razlozi zbog kojih u njihove prodavaonice dnevno ulazi i više od 110.000 potrošača i šire priču o njihovim standardima i okusima njihovih proizvoda. Prodajni ciklusi su organizirani u tri tehnološki superiorna pekarska industrijska kompleksa u Zagrebu, Osijeku i Poreču. Znanja kojima su posložili tehnologiju i upogonili posao, danas su razlog zbog kojega su njihovi proizvodi prisutni u gotovo svim ozbiljnijim trgovačkim lancima, u većini hotela, u mnogim restoranima, školama, tj. na više od 1.600 dostavnih mjesta svaki dan. Pojedine proizvodne linije u potpunosti su automatizirane, a gotovo kompletna ugrađena tehnologija apsolutna je novost kod nas, pa iako nisu imali nikakvih predznanja, sustav funkcionira. U Mlinaru je danas zaposleno 1.700 ljudi.

Njihov maloprodajni lanac u Sloveniji trenutačno broji 15 prodavaonica, a u Budimpešti ih imaju pet. Kupci su ih tamo vrlo brzo prepoznali i pozitivno reagiraju na sve proizvode, a posebice na razne vrste bureka koje imaju u ponudi.

Mlinar je nedavno u Osijeku kupio parcelu na kojoj planira sagraditi i opremiti novu tvornicu bureka. Riječ je o investiciji od približno četiri milijuna eura i bit će to najsuvremeniji pogon te namjene u Hrvatskoj i Europi. Postojeći kapaciteti su im, kažu premali,a ambicije i aktivni pregovori oko plasmana bureka na različita međunarodna tržišta znatno premašuju proizvodne kapacitete bureka kojima trenutno raspolažu. Kada tvornica bude gotova imat će maksimalni kapacitet od 700.000 bureka dnevno.

Foto: freepik.com


Tagovi

Mlinar Tvornica Burek Osijek Industrijski kompleks Inozemstvo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]