Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Maciček
  • 30.06.2022. 09:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Rovišće

Lakša prodaja i novi kupci - obitelj Maciček otvorila mini siranu

Zbog loše cijene mlijeka na tržištu, odlučili smo se za niz finalnih proizvoda i otvaranje male sirane koja će nam olakšati prodaju i pronalazak novih kupaca, kaže nam Franjo Maciček, vlasnik gospodarstva.

Foto: Branka Sobodić
  • 1.463
  • 39
  • 0

Centar Rovišća pokraj Bjelovara, odnedavno je bogatiji za mini siranu OPG-a Maciček iz obližnjeg Žabjaka.

Iako djeluje od 1998. godine, vlasnici gospodarstva čija je proizvodnja usmjerena isključivo na mlijeko i mliječne proizvode, tek sada su se odlučili na ovaj poslovni iskorak.

"U početku smo imali do 18 krava, a danas ih brojimo 50. Zbog loše cijene mlijeka na tržištu, odlučili smo se za niz finalnih proizvoda i otvaranje male sirane koja će nam olakšati prodaju i pronalazak novih kupaca", kaže nam Franjo Maciček, vlasnik gospodarstva.

Dodaje da je centar Rovišća jako frekventan pa tako ondje tijekom dana prođe i do deset tisuća ljudi.

"Naša proizvodnja je domaća i tradicionalna, što je kupcima u posljednje vrijeme vrlo važno", naglašava. 

Veliku podršku obitelji Maciček pruža i Općina Rovišće, koja pomoću financijskih sredstava putem natječaja namjerava pokrenuti izgradnju mini tržnice, namijenjenu upravo malim domaćim proizvođačima. Na ovaj način općina žele osigurati direktnu prodaju, kao i ostanak lokalnih ljudi u njihovom kraju.

Bogata ponuda vrijedne obitelji 

OPG Maciček u svojoj ponudi ima mlijeko, svježi sir, vrhnje, sirutku, maslac, svježe jogurte i one s okusima, zatimobične kuhane i dimljene sireve, kuhani sir sa začinima i ljutom paprikom.

"Donedavno smo prakticirali prodaju na kućnom pragu, koja je bila vrlo zanimljiva, ali i prilično zahtjevna. Vjerujem da će nam putem mini sirane rad sada biti jednostavniji", pojašnjava mladi poljoprivrednik Dejan Maciček.

Kako dodaje, o inozemstvu nikada nije razmišljao, jer smatra da je život u Hrvatskoj ipak ugodniji. Na ideju o pokretanju sirane došli su još 2018. godine, no trebalo je još nekoliko godina za realizaciju. 


Fotoprilog


Tagovi

Mini sirana Rovišće OPG Maciček Franjo Maciček Dejan Maciček


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]