Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz brašna
  • 17.06.2022. 09:00

Kvantitativno ograničenje izvoza brašna na tromesečnom nivou

Na taj način biće održan dosadašnji obim proizvodnje brašna i sprečen potencijalni poremećaj na tržištu koji bi mogao da dovede do nestašice, smatraju iz Vlade.

Foto: Depositphotos/antpkr
  • 203
  • 107
  • 0

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna i za te namene opredelila 160.000.000 dinara.

Podrška će se odnositi na proizvođače registrovane za obavljanje delatnosti mlinarstva na dan 15. novembra 2021. godine, a koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma (uključujući i pet kilograma) tipa "T-400 glatko" i "T -500". 

Na taj način biće održan dosadašnji obim proizvodnje brašna i sprečen potencijalni poremećaj na tržištu koji bi mogao da dovede do nestašice.

Na sednici je, takođe, izmenjena Odluka o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se, u cilju olakšanog izvoza te vrste proizvoda, sada uvodi kvantitativno ograničenje izvoza na tromesečnom nivou, umesto na mesečnom, kako je do sada bilo predviđeno.

Ova mera doneta je u cilju sprečavanja nestašice tih proizvoda.

Od sledeće nedelje izvoz brašna bez ograničenja

Podsetimo, pre mesec dana ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio slobodan režim izvoza brašna od 15. maja i dodao da neće biti korekcije cene tog proizvoda.

"Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o izvozu brašna. Više nema ograničenja. Ta odluka stupa na snagu 15. maja", rekao je Nedimović tada.


Tagovi

Izvoz brašna Vlada Srbije Izvozne kvote Branislav Nedimović Prehrambena sigurnost


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...