Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sir i kajmak
  • 10.05.2017. 12:00

Kriva Reka dobija mlekaru u junu

Mlekara kapaciteta 3.000 litara mleka biće otvorena u junu u Krivoj Reci. Ovde će se proizvoditi kajmak i sir isključivo od mleka koje stiže iz zlatiborskih sela. Moći će da se probaju samo u hotelima i restoranima čajetinske opštine.

Foto: viki photography / Flickr Izvor
  • 2.235
  • 577
  • 0

Mlekara kapaciteta 3.000 litara mleka biće otvorena u junu u Krivoj Reci. Ovde će se proizvoditi kajmak i sir isključivo od mleka koje stiže iz zlatiborskih sela. Opština Čajetina je za ovaj objekat dobila 170.000 evra u okviru projekta " Od mleka sa naših planina".

Proizvodi namenjeni hotelijerima

Biće zaposlena tri radnika. Oni će otkupljivati mleko i raditi na preradi. Laboratorija, koja je već u funkciji, kontrolisaće kvalitet i ispravnost mleka.

Sir i kajmak koji ovde budu proizvedeni, moći će da se probaju samo u hotelima i restoranima čajetinske opštine.

"Ovi proizvodi neće moći da se kupe u slobodnoj prodaji ili u bilo kom marketu. Na ovaj način želimo da damo podršku našim hotelijerima i ugostiteljskim radnicima, ali i da ih animiramo da i oni sami favorizuju proizvođače sa teritorije naše opštine", kaže Vladimir Bojović, direktor firme koj će biti zadužena za ovu mlekaru.

Konkurentna cena otkupa

Zlatiborci koji proizvode mleko, dobiće ponudu za otkup po konkurentnoj ceni. Na ovaj način biće zaštićeni od malih cena, koju nude drugi otkupljivači.

Radi se i na "mlekomatu", koji će biti postavljen na pijaci na Zlatiboru. Ovde će moći da se kupi pasterizovano, neobrano mleko.

Foto: viki photography / Flickr

Izvor: cajetina.org.rs


Tagovi

Mleko Mlekara Kriva Reka Zlatibor Mlekomat Vladimir Bojović


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.