Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koziji proizvodi
  • 10.06.2022. 16:30
  • Zlatiborski okrug, Gunjaci, Osečina

Koza Nostra - kvalitet zahvaljujući tehologiji i siru od čistog kozijeg mleka

Vlasnica Koza Nostre kaže da na dnevnoj bazi proizvedu od 2.000 do 2.500 litara čistog kozijeg mleka od kojeg prave razne proizvode.

Foto: Lidija Pribelja
  • 274
  • 31
  • 0

Na nedavno završenom Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu posetiocima se predstavila i jedna porodična firma koja se već duži niz godina bavi proizvodnjom kozijih proizvoda - Koza Nostra. Smešteni u Gunjacima, od Valjeva prema Loznici, u opštini Osečina, na obroncima Zlatibora, ova firma ima širok spektar proizvoda vrhunskog kvaliteta koje mogu ponuditi svojim potrošačima.

U svojoj ponudi imaju liofilizovanu koziju surutku u prahu, a glavni proizvodi koje trenutno nude su sir za grilovanje, koziji halumi, dimljeni koziji kačkavalj, koziji sir u extra devičanskom maslinovom ulju sa dodatkom sremuša, sušenog vrganja, suvog paradajza i lavande. Takođe nude i zreli i mladi koziji, sir sa paprikom, krem sir, mrvljeni koziji i sir iz ovčije mešine - delikatesni sir.

Arsenal sireva na štandu Koza Nostra

Proizvode i noćne hidrantne kreme za lice na bazi kozijeg mleka, koziji kefir kao i ovsene kaše sa ukusom čokolade i šumskog voća, sa dodatkom kozijeg mleka u prahu. Na sajmu su ponudili 20 odsto popusta na sve izložene proizvode.

Naša firma je relativno nova na domaćem tržištu, redovno zavedena u sistemu za plaćanje PDV-a. Članovi smo kozarske zadruge i imamo registrovano poljoprivreno gazdinstvo, mlekaru i firmu. Držimo koze alpinke, a trenutno posedujemo preko 1.000 grla“, kaže Milan Ilić, jedan od zaposlenih.

Vlasnica Nataša Janković dodaje da na dnevnoj bazi proizvedu od 2.000 do 2.500 litara čistog kozijeg mleka od kojeg prave sve gore pomenute proizvode.

"Na mesečnom nivou proizvedemo preko 200 kilograma kozijeg siraKvalitet postižemo korišćenjem najsavremenije tehnologije i primenom svetskih standarda, jer su mašine koje koristimo u našoj proizvodnji relativno nove i stare su u proseku od godinu do dve. Naravno i kvalitetnom brigom o kozama“, kaže Jankovića.

Sastav mleka - drugačiji od drugih

Na pitanje po čemu se izdvaja njihov koziji sir od ostalih, kaže da se njihovi sirevi prave od čistog kozijeg mleka i bez ikakvih mešavina sa kravljim ili ovčijim i ne poseduju neprijatne mirise i ukuse koji su karakteristični za kozije sireve.

Sirevi od čistog kozijeg mleka

Koza Nostra svoje proizvode plasira i na strano tržište izvozeći u Nemačku, Švajcarsku i Austriju ali je njihov fokus pre svega na plasmanu u Srbiji i Bosni i Hercegovini. 


Foto prilog


Tagovi

Koziji sir Prehrambena industrija Nagrade Kozije mleko Milan Ilić Nataša Janković


Autorka

Lidija Pribelja

Više [+]

Diplomirani biolog na Prirodno-matematičkom fakultetu, trenutno na master studijama botanike. Zaljubljenik u prirodu i uvek u potrazi za praktičnim i korisnim znanjima. Dopisnica iz Padine koja donosi nove i zanimljive priče iz južnog Banata.