Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz u Kinu
  • 30.03.2017. 15:30

Kinesko tržište spremno za meso i mlijeko iz RH?

Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo pregovore o odobravanju izvoza kože preživača, proizvoda ribarstva (konzerve), mlijeka i proizvoda od mlijeka, te mesa i proizvoda od mesa!

Foto: bigstockphoto.com, Prasit Rodphan
  • 4.017
  • 199
  • 0

Izaslanstvo Ministarstva poljoprivrede Narodne Republike Kine na čelu sa zamjenikom ministra Qu Dongyuom boravi u posjetu Republici Hrvatskoj.

U sklopu trodnevnog posjeta kinesko izaslanstvo će posjetiti nekoliko hrvatskih prehrambenih tvrtki te sudjelovati na svečanom otvorenju 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma.

Na sajamskom prostoru Ministarstva poljoprivrede u 12 sati potpisat će se Akcijski plan između Ministarstva poljoprivrede RH i Ministarstva poljoprivrede NR Kine o suradnji na području poljoprivrede za 2017.-2018. godinu, kojemu je cilj unaprjeđenje postojeće suradnje.

Zajednička radna skupina za poljoprivrednu suradnju

Akcijski plan podrazumijeva osnivanje Zajedničke hrvatsko-kineske radne skupine za poljoprivrednu suradnju, suradnju u istraživačkom radu na području biljnih genetskih resursa, oplemenjivanju ratarskih kultura, proizvodnji i doradi sjemena te ubrzanje i olakšavanje izvoznih procedura.

Cilj je otvaranje kineskog tržišta

S ciljem otvaranja kineskog tržišta za proizvode životinjskog podrijetla podrijetlom iz RH, a na zahtjev hrvatskih subjekata u poslovanju s hranom koji su iskazali interes za izvoz svojih proizvoda u Kinu, Ministarstvo poljoprivrede je pokrenulo pregovore o odobravanju izvoza kože preživača, proizvoda ribarstva (konzerve), mlijeka i proizvoda od mlijeka, te mesa i proizvoda od mesa.

Trenutno nije moguće izvoziti mlijeko i meso u Kinu

Trenutno iz RH u Kinu nije moguće izvoziti mlijeko i mliječne proizvode, meso i proizvode od mesa (peradi, svinja). RH je ispunila upitnik kineskog nadležnog tijela i dostavila ga AQSIQ-a na očitovanje, a čekamo povratnu informaciju od kineske strane o procjeni upitnika i datumu dolaska kineske inspekcije u pregled zainteresiranih objekata.

Očekujemo da će se kroz sadašnji posjet visokog izaslanstva NR Kine i razgovorima zamjenika ministra Dongyuoa i ministra Tolušića, ovaj dugogodišnji postupak (s kojim se susreću sve zemlje koje žele izvoziti u Kinu) ubrzati s ciljem učinkovite trgovinske suradnje između naše dvije zemlje.

Foto: bigstockphoto.com, Prasit Rodphan


Tagovi

Kina Bjelovarski sajam Izvoz


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!