Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tihomir Jakovina
  • 07.03.2014. 08:15

Jakovina na konferenciji o prehrambenoj industriji

Ministar Tihomir Jakovina u Zagrebu će otvoriti konferenciju na temu "Prehrambena industrija – prilike za rast"

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
  • 199
  • 16
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u petak, 7. ožujka u Hotelu Westin u Zagrebu s početkom u 9 sati, otvorit će konferenciju "Prehrambena industrija - prilike za rast".

Konferenciju o prehrambenoj industiji organizira Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa poslovnim tjednikom Lider. Uvodne govore održat će Vedrana Jelušić Kašić, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj za Republici Hrvatskoj i Boris Teški iz Instara.

Organiziran je i okrugli stol na kojem će se razgovarati o partnerstvu u prehrambenoj industriji. U raspravi će sudjelovati Zvjezdana Blažić iz Ministarstva poljoprivrede, Đuro Horvat ispred Udruženja vinarstva, Jadranka Ivanković iz tvrtke Podravka, Božica Marković ispred HGK i Ivan Mišetić iz Atlantica.

Prehrambena industrija najznačajniji je i najveći dio hrvatske prerađivačke industrije. Osim krize koja joj otežava poslovanje proteklih godina, prehrambena je industrija najteži udarac doživjela ulaskom Hrvatske u Europsku uniju kada je izgubila povlašteni izvozni status na tržišta CEFTE.

Cilj je konferencije predstavnicima velikih, srednjih i malih tvrtki koje se bave proizvodnjom hrane ukazati na činjenicu da za njih postoje i druge prilike za rast i razvoj, pa je tako identificirano pet prilika:

  1. udruživanje
  2. rast potrošnje na domaćem tržištu
  3. novi proizvodi
  4. nova tržišta
  5. povezivanje u regiji

Na konferenciji će svaka od tih pet prilika biti stručno i analitički obrazložena te potkrijepljena inspirativnim primjerima iz prakse onih koji su već te prilike prepoznali i iskoristili.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell


Tagovi

Tihomir Jakovina Konferencija Prehrambena industija Zagreb Hotel Westin Vedrana Jelušić Kašić Boris Teški Zvjezdana Blažić Đuro Horvat Jadranka Ivanković Božica Marković Ivan Mišetić


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]