Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hleb
  • 19.11.2021. 13:00

Interventna prodaja brašna T- 500 ugroženim proizvođačima hleba

Direkcija će raspisati javni oglas za robnu razmenu 30.000 tona merkantilne pšenice za brašno tog tipa, a isporuka dobijenog brašna proizvođačima hleba, sprovodiće se na osnovu spiskova koje će sačiniti Ministarstvo trgovine.

Foto: Depositphotoss/bit245
  • 121
  • 10
  • 0

Vlada Srbije je usvojila predloge više zakona i saglasila se da Republička direkcija za robne rezerve sprovede interventnu prodaju brašna T- 500 proizvođačima hleba čija je proizvodnja ugrožena zbog porasta cene pšenice i brašna na domaćem i svetskom tržištu, koja je na desetogodišnjem maksimumu.

Direkcija će raspisati javni oglas za robnu razmenu 30.000 tona merkantilne pšenice za brašno tog tipa, a isporuka dobijenog brašna proizvođačima hleba, sprovodiće se na osnovu spiskova koje će sačiniti Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija po ceni od 30 dinara po kilogramu bez PDV, odnosno 33 dinara po kilogramu sa PDV.

Cena hleba od brašna T-500 ograničena na 46 dinara

Kako smo nedavno objavili, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da je, na predlog ministarstva na čijem je čelu, na sednici Vlade doneta Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500.

Matićeva je objasnila da je uredbom ograničena maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna T-500 na 46 dinara u narednih šest meseci sa mogućnostima produženja. Učešće ove vrste hleba u strukturi nabavke svih vrsta hleba svakog trgovca treba da bude najmanje 30 odsto kako bi se onemogućilo izbegavanje primene ove uredbe.


Tagovi

Hleb Brašno Direkcija za robne rezerve Intervencija Merkantilna pšenica Vladi Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)