Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ISAP
  • 24.10.2013. 08:09

Dragocjena zaštita izvornosti

Zaštita izvornosti daje veću vrijednost proizvodu

Foto: freepik.com
  • 231
  • 11
  • 0

Međunarodni sajam pršuta "ISAP 2013.", na kojemu ove godine sudjeluje 33 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Austrije, Crna Gore, te Bosne i Hercegovine, održan je u Tinjanu. Ta istarska općina može se pohvaliti najvećom koncentracijom vrhunskih pršutana u Istri, a sve one redom proizvode pršut na tradicionalan način, stvarajući tako jedinstven gastro proizvod koji je postao jedan od simbola Istre.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina istaknuo je kako je riječ o jedinstvenoj manifestacije koja predstavlja vrhunske gastro proizvode i koja ide u odličnom smjeru. "Oznaka izvornosti na razini Hrvatske sada se treba sada potvrditi i čekirati na nivou Europske unije. Proizvođači iz Istre su već krenuli s time pa se nadam da će uskoro i ostali kako bi podigli vrijednost svojih proizvoda", naglasio je ministar Jakovina dodavši kako je primjerice slavonski kulen trebao biti već odavno zaštićen, a to je učinjeno tek prije par tjedana.

Županija snažno podupire takve manifestacije, a istarski pršut ne nosi bez razloga europsku oznaku izvornosti. Ovogodišnji ISAP održava se pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Istarske županije te Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva kulture. Organizatori sajma su Općina Tinjan , CEROT d.o.o. te udruga proizvođača istarskog pršuta.

Foto: freepik.com


Tagovi

Zaštita izvornosti Proizvodi Pršut Vrijednost Tihomir Jakovina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]