Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wiener Tafel
  • 06.08.2017. 12:00

Dnevno spase tri tone namirnica od propadanja

Bečka udruga za socijalni transfer hranom opskrbljuje 19.000 socijalno ugroženih osoba!

  • 1.996
  • 370
  • 0

U Beču još od 1999. godine postoji Udruga za socijalni transfer "Wiener Tafel" koja se bavi spašavanjem namirnica od propadanja i njihovom distribucijom socijalnim ustanovama diljem grada. Svakog dana oko 400 volontera tako prikupi i do tri tone vrijednih namirnica, uglavnom voća i povrća, čiji rok trajanja ističe i preusmjeri ih na 117 socijalnih ustanova u Beču: sigurne kuće, smještajne jedinice za beskućnike, javne kuhinje, dnevne centre i ustanove za brigu o izbjeglicama.

Donacije stižu iz 200 bečkih trgovima i industrijskih pogona za preradu hrane, a jedan od najvećih izvora su i bečke tržnice. Na taj način bečka udruga za socijalni transfer hranom opskrbljuje 19.000 socijalno ugroženih osoba!

Magistrat Grada Beča MA 59 u čiji resor spada i upravljanje tržnicama kroz suradnju s ovom hvalevrijednom udrugom spašava dragocjene resurse, sprječava stvaranje velikih količina otpada te samim time čuva okoliš. Kako bi se broj spašenih namirnica u naredne tri godine udvostručio, na bečkoj je veletržnici sredinom lipnja 2017. otvoreno i novo rashladno skladište s kuhinjom, koje će služiti kao distribucijski centar udruge.

Izvor i foto: Inozemni ured grada Beča


Tagovi

Beč Hrana Socijala


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.