Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijene hrane
  • 14.09.2015. 18:05

Cijene hrane na najnižoj razini u zadnjih 7 godina

Ujedinjeni narodi su objavile kako su cijene hrane u kolovozu ove godine u svijetu pale na najnižu razinu u posljednjih sedam godina.

Foto: depositphotos.com,
  • 95
  • 7
  • 0

Ujedinjeni narodi su objavile kako su cijene hrane u kolovozu ove godine u svijetu pale na najnižu razinu u posljednjih sedam godina. U priopćenju Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), navodi se kako je uzrok niskim cijenama osnovnih prehrambenih proizvoda dovoljna količina zaliha, pad cijena energenata te pad ekonomskog rasta Kine.

Cijene skoro svih proizvoda obuhvaćenih cjenovnim indeksom FAO su prošlog mjeseca pale, poput mlijeka, biljnih ulja, šećera, žitarica i mesa. Nasuprot tome, cijene mesa su u kolovozu ostale gotovo nepromijenjene u odnosu na srpanj, iako su, cjelokupno gledano, one i dalje 18% ispod rekordnog nivoa registriranog u kolovozu 2014. godine.

Indeks cijena žitarica je pao za 15,1% u odnosu na prošlu godinu

Predviđa se kako će globalne zalihe pšenice ove godine biti za pet tona više nego ranije, stoga se procjenjuje kako će biti 728 milijardi tona zahvaljujući očekivanom rodu usjeva u Australiji, Europskoj uniji i Rusiji. Za kraj se možemo samo zapitati, gdje je BiH u svemu ovome s obzirom da je posljednje što se događalo s hranom u ovoj zemlji bilo poskupljenje.

Foto: depositphotos.com, 8th


Tagovi

FAO Cijene hrane Ekonomski rast Kina Pad cijena Energenti Količina zaliha Indeks cijena Žitarice Očekivani rod Organizacija za hranu Meso Žitarice Biljna ulja Šećeri Mlijeko


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."