Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene hrane
  • 23.05.2022. 13:30

Brašno subvencionisano, ali ceni mesa nije potrebna intervencija države

Prema rečima ministarke trgovine Tatjane Matić, tržište hrane u Srbiji dobro uređeno - malo-malo pa imate neku akciju pogotovu u velikim marketima, vrlo često smo svedoci čestih akcija.

Foto: Depositphotos/info.cineberg.com
  • 124
  • 15
  • 0

Ministarska trgovine Tatjana Matić rekla je za RTS da će ponovo robne rezerve reagovati sa dodatnih 23.000 tona brašna ka pekarskoj industriji po subvencionisanim cenama od 33 dinara po kilogramu brašna.

"Ponovo imamo još jednu meru da bi se tržište zaštitilo", napominje Matićeva.

Kako je istaknuto na sajtu Robnih rezervi, svi proizvođači hleba sa teritorije Republike Srbije, koji su u momentu donošenja Uredbe bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, zainteresovani za kupovinu brašna tipa "T-500" po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi, mogu se prijaviti
Ministarstvu trgovine.

Obrazac prijave nalazi se u dokumentu ispod teksta

Cene mesa visoke i pre korone

Cene mesa u Srbiji su i pre krize, rata u Ukrajini i kovida bile više nego u regionu, a mnogobrojni su razlozi, rekla je ministarka.

To je, kako kaže, drugi resor koji se bavi tim pitanjem.

"Skok cena energenata i skok žitarica utuče na cene mesa kao i ograničavanje cena nekog mesa može imati posledično neku vezu", objasnila je ona.

Prema njenim rečima, tržište hrane u Srbiji dobro uređeno, malo-malo pa imate neku akciju pogotovu u velikim marketima, vrlo često smo svedoci čestih akcija. Tom tržištu i neke mere intervencije države nisu potrebne.


Dokumenti


Tagovi

Cena mesa Intervencija države Tatjana Matić Subvencionisano brašno Robne rezerve


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...