Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gajenje lubenica i dinja
  • 19.08.2016. 08:00

Ukusne i slasne lubenice iz Vognja

Jovan Matić, iz sremskog sela Voganj, 30 godina, proizvodi lubenice i dinje, prilagođavajući se svake godine željama i potrebama kupaca.

  • 1.122
  • 50
  • 0

Ukoliko želite da porazgovarate o proizvodnji bostana u Sremu, postoji samo jedna adresa na koju treba da se obratite da biste dobili sve odgovore koji vas zanimaju. Odmah uz Rumu, nalazi se selo Voganj, u kojem Jovan Matić, već 30 godina, proizvodi lubenice i dinje, prilagođavajući se svake godine, ne samo trendovima u tehnologiji nego i željama i potrebama kupaca.

Sa višedecenijskim iskustvom, Jovan danas, uz drugo povrće, proizvodi bostan vrhunskog kvaliteta. Na njegovoj njivi, površine 3,5 jutra, zastupljene su sorte vaska i kostalešen lubenica. Kako kaže, lubenicama slast povećava dodavanjem stajnjaka, jer ako toga nema lubenica ne može da bude slatka.

Na čitavoj parceli razvučen je sistem kap po kap bez kojeg je proizodnja lubenica nezamisliva. Kroz taj sistem, s vremena na vreme, Jovan pušta i vodotopiva đubriva, koja su sastavni deo moderne agrotehnike. Matić primenjuje punu agrotehniku i zaštitu lubenica od bolesti koje su česte kada su vremeske prilike ovako promenljive. Rasad već godinama sam proizvodi, a ukupan rod plasira na područje Zlatibora.

O planovima za budućnost, kao i o tome u čemu je tajna uspešne proizvodnje bostana, ali i kako da mi laici pronađemo zrelu i slatku lubenicu iskusni proizvođač bostana Jovan Matić govori u video prilogu:


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.