Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Paradajz
  • 08.07.2021. 08:45
  • Jablanički okrug, Leskovac

Protest proizvođača paradajza zbog otkupne cene od 10 dinara

Jedan od proizvođača, Dušan Kocić, smatra da je problem što je stao izvoz, a Srbija je "mala i začas se podmiri", otkupa nema i ne vide izlaz iz ove situacije ukoliko država ne preduzme nešto.

Foto: Depositphotos/dgdimension (ilustracija)
  • 779
  • 266
  • 0

Proizvođači paradajza iz svih sela sa teritorije grada Leskovca okupiće se danas, 8. jula, od 10 sati u ulici između marketa "Roda" i "Lidl", kako bi prolaznicima delili besplatno paradajz, revoltirani otkupnom cenom koja je pala na 10 dinara.

Kako je za Jugmediu ispričao jedan od proizvođača Dušan Kocić, koji je putem društevnih mreža pozvao i druge na okupljanje, na ovaj potez se odlučio zato što niko ništa ne preduzima, a "propast seljaka je na vidiku" i naglašava da ovo nije protest, već samo iskazivanje nezadovoljstva.

Link originalne objave možete videti ovde

"U marketima kilogram paradajza košta 120, 130 kilograma, a kod nas je 10 dinara, gajba od 150 do 200 dinara u kojoj ima od 11 do 12 kilograma", rekao je Kocić za ovaj portal.

Smatra da je problem što je stao izvoz, a Srbija je "mala i začas se podmiri", otkupa nema i ne vide izlaz iz ove situacije ukoliko država ne preduzme nešto.

Leskovac: Najviše se subvencioniše podizanje plastenika

Podsetimo, grad Leskovac najviše ulaže u plasteničku proizvodnju, a prošle godine izdvojio je 30 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi, od čega je, u podizanje novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, kao i u podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju, opredeljeno najviše 12,2 miliona dinara iz budžeta.


Tagovi

Protest Proizvodnja paradajza Otkupna cena Dušan Kocić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...