Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GRIMME
  • 20.08.2019. 14:00

GRIMME na PotatoEurope dovodi novitete, pa i četveroredni kombajn za krompir!

Tvrtka GRIMME će ove godine na PotatoEurope još jednom pokazati veliki broj svojih strojeva!

Foto: GRIMME
  • 391
  • 20
  • 0

U Kainu u Belgiji će se 4. i 5. septembra 2019. godine održati PotatoEurope - godišnji događaj za evropsku industriju krompira. Tvrtka GRIMME će ove godine još jednom pokazati veliki broj svojih strojeva.

Po prvi put će se EVO 280, dvoredni kombajn sa bunkerom predstaviti međunarodnoj publici. EVO 280 odlikuju impresivne karakteristike koje generiraju tri velika uređaja za razdvajanje. Uz kapacitet bunkera od osam tona, moguće je i ubiranje plodova na dugim poljima sa čestim iskrcajima. Standardno su svi EVO 280 strojevi opremljeni telemetrijskom jedinicom koja na zahtjev šalje parametre stroja i njegovu lokaciju na portal za korisnike - myGRIMME. Korisnik može preuzeti i obraditi prenesene podatke na myGRIMME putem internetskog preglednika.

vf
EVO 280, dvoredni kombajn sa bunkerom

Za posjetitelje koje zanimaju kombajni sa elevatorom, i troredni GT 300 bit će prisutan na PotatoEurope. Jedinstvena značajka GT 300 je ta što može postići povećane performanse do 50% po prijelazu, u usporedbi sa dvorednim kombajnom sa elevatorom.

dvf
Troredni kombajn GT 300 sa elevatorom

Na području samohodnih strojeva, prezentirat će se četveroredni kombajn za krompir, VARITRON 470, s posebnom šasijom. MultiSep separator bit će prikazan u kombinaciji sa finim elevatorom, koji će pokazati visoke performanse odvajanja. Prsten elevatora opremljen je perforiranim transportnim sustavom, nazvanim OptiBag. Ovim se postiže daljnji učinak čišćenja, a istodobno se postiže vrlo nježan transport plodova.

Vrhunac demonstracije na terenu bit će četveroredni samohodni kombajn za krompir, VENTOR 4150. To je prvi kombajn u četiri reda koji se temelji na dobro provjerenom SE principu. Ovaj princip kombinira prosijavanje, transport i razdvajanje plodova. Po prvi put je bilo moguće udvostručiti radnu širinu u usporedbi s dvorednim SE sustavima. Pored udvostručene količine redova, na stroju se nalazi i dvostruko više separatora. Zahvaljujući pokretljivosti i radnoj širini od tri metra, VENTOR se lako može kretati u bilo koji ugao.

dv
Četveroredni VENTOR 4150 kombajn

Za odvajanje gruda, kamenja i krompira, jedinstveni dvostupanjski sustav za odvajanje kamena i grude integriran je u RH24-60.

Novi dvostruki transporter, serije TC800, bit će prvi puta demonstriran na ovaj međunarodni dan na terenu. Izrađen je za nježno prenošenje plodova iz spremnika. Nagrađivani mehanizam za podizanje "airbag" koristi se za premještanje krompira sa prve na drugu transportnu traku na krajnje nježan način. 

vd
SL 80-18 osigurava nježan prijenos plodova

Veliki SL 80-18 Quantum koristi se kao utovarivač. Quantumov princip osigurava znatno nježniji prijenos plodova nego standardni sustav, bez obzira na zakretni i nagib kuta utovarivača.


Tagovi

GRIMME Vađenje krompira Stroj PotatoEurope Kombajn za vađenje krompira EVO 280 VARITRON 470 VENTOR 4150


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.