Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko markica
  • 19.12.2015. 11:20

Put do eko markice je dug - ali isplati se!

Prijelazno razdoblje za dobivanje eko markice za povrće je dvije godine, a za voće tri.

  • 757
  • 35
  • 0

Voće i povrće s eko markicom na domaćim tržnicama sve je češća pojava. Proizvodnja hrane s eko markicom mukotrpan je i dugotrajan put, koji zahtijeva da se cijeli niz proizvodnje, no i potencijalne prerade odvija po strogim eko principima.

Ograničavajući je to faktor za ponudu domaćih finalnih ekoloških proizvoda, no proizvođači se stalno trude obogatiti svoju ponudu. Dokazao je i to još jedan Zeleni četvrtak na osječkoj glavnoj tržnici.

"Ekološka proizvodnja je puno zahtjevnija u odnosu na konvencionalnu, ne koriste se umjetna gnojiva niti kemija - već isključivo preparati na biljnoj osnovi. A umjesto umjetnih gnojiva koriste se stajnjak i humus", pojašnjava Miroslav Kovačević iz Koške, vlasnik OPG-a te predstavlja današnju ponudu.

"Salata je iz plastenika, ali sve ostalo je vanjska proizvodnja. Da nas je vrijeme bolje poslužilo, proizvoda bismo imali i više. Uskoro ćemo početi vaditi i mladu mrkvu", napominje Kovačević te poručuje i da najbolje idu kelj, kupus i zelena salata.


Tagovi

Eko markica Ekološka proizvodanja Ekološka poljoprivreda Miroslav Kovačević Zeleni četvrtak


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]